About

Eten was altijd al belangrijk in mijn familie, mijn moeder maar ook mijn oma waren altijd bezig met eten. En dan niet eten uit pakjes maar puur eten. Zelf koken met kruiden. Snoep, chips en frisdrank behoorde niet tot dagelijkse kost toen ik klein was. Wat mij betreft een juiste keuze voor alle kids!

ik2Maar een kind wordt ouder en gaat zelf bepalen wat het eet. Migraine en darmproblemen ten gevolgen. Maar hier was ik mij nooit bewust van. Totdat ik constateerde dat ik altijd tijdens de techniekles moest overgeven en migraine kreeg. Dit had niks met school te maken, maar met dat wij chinees aten de avond ervoor. Hier zat een stofje in waar ik op reageerde. Toen besloot ik geen chinees meer te eten, maar verder dan dat kwam ik op dat moment niet.

Tot twee van mijn vriendinnen (één van hen heeft ook een blog; PuurSuzanne) begonnen over de voedselzandloper. Naast migraine had ik ook vaak last van mijn darmen en een opgezette buik. Al vaker heb ik door mijn eten aan te passen hier iets aan proberen te doen, maar nooit helemaal succesvol. Maar bij het lezen van dit boek ging er een lampje bij mij branden. Langzaam ging ik dingen weglaten, frisdrank, suiker en ik ging nog meer groente en fruit eten. En je raad het al ik voelde me super!

Nu denk je vast wat eet je dan? Veel meer dan ik ooit gedaan heb! Ik bak cake, taarten en lunchen lijkt wel snoepen en ook het ontbijt is een feestje. En of dit te doen is als je voor 1 persoon kookt? Ja!? Juist zoals ik nu eet is aan te passen naar zo veel of weinig mensen als je zelf wilt. Omdat je geen pakjes gebruikt hou je ook niks over!

Deze blog begon als een receptenboek voor mijzelf, vaak verzon ik iets en later wist ik niet meer hoe ik het gemaakt had. Maar ondertussen ben ik ook begonnen aan een opleiding tot gewichtsconsulente en hoop ik straks ook andere mensen te kunnen helpen bij het maken van verantwoorde keuzes. Daarnaast hoop ik via mijn blog mensen te inspireren om de keuken in te gaan en dingen te proberen en meer groente en fruit te verwerken in makkelijke recepten!

Veel plezier met het proberen van mijn recepten en tips zijn van harte welkom

1 gedachte over “About

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: