Kaassoufflé uit de oven

kaassoufflé uit de oven - www.foodiemarjan.nlVaak worden in soufflés meer eiwitten gebruikt dan eidooiers. Nu ben ik niet zo van het weggooien van eten en heb ik niet altijd zin om nog iets te maken met de restjes. Ik maakte deze soufflés dan ook gewoon van 3 eieren. Heb je nog wel zin om iets te doen met de restjes dan kan je ook kiezen voor 2 eierdooiers en 4 eiwitten. Maar dat hoeft niet.

In dit recept kun je de ingrediënten naar je eigen smaak aanpassen. Zo kan je de soort melk, kaas, boter en bloem allemaal naar je eigen smaak en dieet aanpassen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon mijn recept volgen!

Wat heb je nodig voor de soufflé? (4 stuks)

  • 50 gram jong belegen geraspt
  • 50 gram oud krachtig geraspt
  • 50 gram parmezaan geraspt
  • 150 ml melk
  • 25 gram roomboter
  • 40 gram speltbloem
  • 3 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 1 bosuitje fijn gesneden

kaassoufflé uit de oven - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de soufflé?

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  • Smelt de boter in een steelpannetje. Smeer met een kwastje de vormpjes in met de boter. Je hoeft niet alle boter te gebruiken, wat in de pan blijft zitten gebruik je straks namelijk weer. Laat de pan dan ook zachtjes aan.
  • Doe hierna een klein beetje bloem in je bakjes en schud dit goed rond. Dat helpt het rijzen van je soufflés.
  • Nu voeg je bij de boter de bloem toe. Je vraagt jezelf nu misschien af, komt dit goed? Ja dat komt het!
  • Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Roer dit op zacht vuur door totdat het een dikke massa is geworden.
  • Haal dit van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
  • Snijd ondertussen het bosuitje fijn en leg dit even opzij.
  • Roer nu de eierdooiers samen met de kaas door het melkmengsel.
  • Klopt de eiwitten in een schone schaal stijf en spatel dit voorzichtig door je kaasmengsel heen.
  • Nog een klein snufje peper erbij en  je kunt de schaaltjes vullen.
  • Zorg dat je 2/3 van de schaaltjes vult, ze gaan namelijk rijzen.
  • Na 20/25 minuutjes in de oven zijn je soufflés klaar. Dus kijk rond de 20 minuten even of ze al mooi bruin zijn.
  • Garneer nog met een beetje bosui en zet ze terwijl ze nog warm zijn voor aan je gasten!

Eet smakelijk!

kaassoufflé uit de oven - www.foodiemarjan.nl

 

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: