Swap: pittige BBQ garnalen

pittige bbq garnalen - www.foodiemarjan.nlGezien het BBQ seizoen nu echt aangebroken is leek het me leuk een recept te maken voor op de BBQ. Nu zijn er steeds meer mensen die minder vlees of helemaal geen vlees eten vandaar dat het tijd is voor een vis/schaaldier recept!

In het originele recept gebruikt Sandra nog extra ham tussen de garnalen door. Heel leuk idee, maar gezien ik bewust een BBQ receptje zonder vlees wilde heb ik dit weggelaten. Sandra is dol op koken en zo is uit haar passie haar blog ontstaan. Naast dat ze recepten voor volwassenen op haar blog heeft staan, staan er ook een aantal leuke babyrecepten op. Die zeker het bekijken waard zijn!

pittige bbq garnalen - www.foodiemarjan.nlWat heb je nodig voor de pittige BBQ garnalen?

  • 200 gram garnalen
  • verse pepers
  • tijm, oregano en rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve limoen
  • 2 el olijfolie
  • snufje zout
  • satéstokjes

Hoe maak je de pittige BBQ garnalen?

  • Begin met de pepers. Ik had een groene, gele en rode liggen en gebruikte van allemaal een kwart. De zaadlijsten die ik tegenkwam haalde ik er niet uit. Snijd de pepertjes goed fijn, hak er tenslotte met een mes nog even vrolijk op los zodat het echt fijn is.
  • Doe dit ook met de kruiden, tijm, oregano en rozemarijn. Als het fijn gehakt is heb je van allemaal ongeveer een theelepel nodig. Let op dat je bij de rozemarijn en de oregano de blaadjes van de takjes haalt, de takjes zijn niet lekker. Snijd ook dit eerst fijn en hak het dan nog even nog fijner.
  • Pers de knoflook uit en voeg alles behalve de garnalen samen. Roer dit goed door en voeg dan de garnalen toe.
  • Ik heb gekozen voor rauwe garnalen, het voordeel hiervan is dat ze de smaken gewoon nog beter opnemen dan die garnalen die al gaar zijn. Dit kan natuurlijk ook gewoon, maar laat het dan echt wat langer marineren. Ik heb gekozen om mijn garnalen 1,5 uur te laten marineren.
  • Leg in die tussentijd je satéstokjes in een bakje water zodat ze op de BBQ niet aanbranden.
  • Maak als de garnalen lang genoeg in de marinade gelegen hebben spiesjes met de stokjes en de garnalen.
  • In ongeveer 4 minuutjes zijn je spiesjes klaar en kun je ze nog leuk serveren op een bordje met salade!

pittige bbq garnalen - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: