Chocolade stoofpeertjes dessert

chocolade stoofpeertjes dessert - www.foodiemarjan.nl
Is het een chocolade soufflé of is het een chocolade brownie? De naam doet er niet toe als de smaak maar goed is en dat is het!

November en december, daar horen stoofpeertjes bij vind ik altijd. Volgens Stefan zijn stoofpeertjes een toetje, maar ik eet het ook gewoon als groente bij mijn avondeten. Als ik ze maak doe ik er eigenlijk geen suiker bij, dus ik vind dat dat prima kan :P. Maar de combinatie chocolade en stoofpeertjes is helemaal goddelijk. Ik moest dan ook echt een dessert maken met deze combinatie.

Wat heb je nodig voor het chocolade stoofpeertjes dessert?

  • 100 gram chocolade
  • 130 gram boter
  • 4 eieren
  • 40 gram bloem
  • 4 hele stoofpeertjes
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker (of andere zoetstof)

chocolade stoofpeertjes dessert - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je het chocolade stoofpeertjes dessert?

  • Verwarm de oven alvast voor op 225 graden.
  • Smelt de boter en de chocolade au bain marie in een kommetje. Ik koos voor 73% chocolade, je kunt een lichtere of een sterkere nemen, net wat je zelf lekker vindt. Roer voorzichtig door tot de boter en chocolade goed gemengd zijn.
  • Splits het eigeel en het eiwit.
  • Klop het eigeel met de suiker tot een romige massa.
  • Klop daarna het eiwit goed stijf.
  • Meng nu het chocolademengsel, met het eigeel, de suiker en de bloem. Roer dit door tot alles gelijkmatig is verdeeld.
  • Klop tot slot voorzichtig het eiwit door het chocolade mengsel. Doe dit door eerst een paar schepjes chocolade mengsel bij het eiwit te doen en zo langzaam alles samen te mengen. Roer het goed door zodat er geen eiwit meer zichtbaar is en je een mooi chocolade mengsel hebt.
  • Vet je vormpjes in en giet het mengsel in vier vormpjes en zet hier een stoofpeertje in.
  • Zet de taartjes 12 minuutjes in de oven en klaar is je chocolade dessert. Als je het recept voor kerst maakt of een ander diner. Zet de bakjes dan gewoon in de koelkast totdat je ze nodig hebt. Zo kan je een warm dessert serveren.

Om je vingers bij af te likken!

chocolade stoofpeertjes dessert - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: