Ricottataart met fruit

ricottataart met bosvruchten - www.foodiemarjan.nl

Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben ik!!!! En daar hoort natuurlijk een lekkere taart bij. Althans, dat mogen mijn collega’s beslissen. Die mogen vandaag voorproeven. Naast deze taart maakte ik ook nog een perentaart, dat recept volgt later!

Vandaag geen gezond recept met verstopte groente, maar gewoon een taart. Nouja gewoon, best erg lekker al zeg ik het zelf. Maarja alles wat je zelf bakt is sowieso lekker!

Wat heb je nodig voor de ricottataart met fruit?

  • 125 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 400 gram fruit

ricottataart met bosvruchten - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de ricottataart met fruit?

  • Natuurlijk beginnen we weer met het voorverwarmen van de oven, zet deze op 180 graden.
  • Meng nu de ricotta, eieren en vanille door elkaar. Roer dit met een handmixer even goed door tot het een smeeuige massa is.
  • Smelt nu de boter, ik doe dit altijd au bain marie. Ik heb het één keer in de magnetron gedaan maar toen kon ik dus mijn hele oven poetsen.
  • Voeg hierna de bloem, suiker en het bakpoeder toe.  Roer ook dit weer goed door. Meng tot slot de boter erdoor.
  • Spatel nu het fruit erdoor, ik vergat een handje appart te houden dus heb later voor de topping weer extra fruit gebruik. Je kunt kiezen wat je zelf wilt doen.
  • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
  • Giet hier het mengsel in een doe tenslotte bovenop nog wat extra fruit.
  • De taart kan nu in de oven en na ongeveer 1 uur is hij klaar, bij mij heeft hij er 5 minuutjes langer in gezeten. Test de gaarheid van je taart met een satéprikker. Deze moet zo goed als droog uit deze taart komen.
  • Laat voor het serveren nog even afkoelen zodat hij niet uit elkaar valt.
  • Voor de topping kan je nog wat poedersuiker en/of vers fruit gebruiken!

ricottataart met bosvruchten - www.foodiemarjan.nl

 

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: