Swap; amandelballetjes

IMG_0483b

Ik was mijn oude site aan het opschonen en kwam dit recept weer tegen, ik was gewoon vergeten het mee te nemen naar mijn nieuwe site! Dit was trouwens de eerste keer dat ik mee deed met de foodblogswap! Via de swap werd ik toegewezen aan de blog van Danielle; foodloveandhappiness.

Als ik begin op haar blog val ik gelijk met mijn neus op de volgende tekst;
Live the full life of the mind, exhilarated by new ideas, intoxicated by the romance of the unusual – Ernest Hemingway -.

Een mooi begin van een blog waar ik nog heel wat nieuwe ideeën op kan doen! En als ik een keer geen zin zou hebben om in de keuken te gaan staan kan ik zelfs bestellen bij haar. Altijd leuk als je van je hobby je beroep kunt maken!

De keuze ging tussen deze balletjes en een visburger. Gezien ik enorme behoefte aan iets te snoepen had ben ik voor de rauwe amandelballetjes gegaan, maar de visburgers ga ik zeker nog een keer maken!

Het recept heb ik iets aangepast gezien het originele recept agave bevat en ik juist nu vlak voor de vakantie wat probeer te minderen met suikers, want die gaan toch op je buik zitten ;). Om het geheel wat plakkerig en op de juiste te smaak te houden heb ik wat aanpassingen gedaan in de verhoudingen en iets extra’s toegevoegd.

IMG_0483

Wat heb je nodig voor de amandelballetjes?

  • 70 gram amandelmeel
  • 20 gram amandelen
  • 80 gram kokosrasp 
  • 50 gram kokosolie (niet gesmolten)
  • 4 handjes rozijnen en cranberry’s
  • Sap van 1 citroen
  • snufje zout
  • kokos, amandelmeel en cacao poeder ter garnering

fb

Hoe maak je de amandelballetjes?

  • Maal de amandelen met de kokos fijn, niet te fijn want het is lekker als je bij het eten nog een nootje tegenkom!
  • Gooi daarna alle overige ingrediënten erdoor en meng dit goed. Er blijft een beetje een kruimelige massa in je keukenmachine zitten. Ga hier voorzichtig balletjes van draaien. Ik moest ze tot balletjes knijpen, als ik ging draaien vielen ze uit elkaar. Door de warmte van je handen smelt de kokosolie wat waardoor ze aan elkaar gaan plakken.
  • Nadat ik alles tot bolletjes had gemaakt heb ik op schaaltjes kokos, amandelmeel en cacao gedaan en ben de bolletjes er door gaan rollen. Laat ze zachtjes op je bordje stuiteren om de overtollige garnering er af te kloppen.
  • Als je klaar bent kun je ze in de koelkast bewaren. Danielle gaf ook op haar blog aan dat ze goed koud het lekkerste zijn en dat ben ik helemaal met haar eens.

Voor deze foodblogswap was ik nog nooit op de blog van Danielle geweest. Maar dit is zeker niet de eerste en de laatste keer dat ik hier gekeken heb. De visburger staat al op mijn to do lijst en ook de tonijn ceviche ga ik zeker een keer maken!

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: