Appelcake met kokosmeel

IMG_2794 Al langere tijd wilde ik iets maken met kokosmeel, alleen wat was steeds de vraag. omdat kokosmeel heel anders werkt als ander meel wilde ik het combineren met fruit, voor het geval ik de cake te droog zou vinden. En ik moet zeggen, dat was een goede combinatie!

Wat heb je nodig voor de appelcake?

  • 4 eieren, gescheiden
  • 70 ml amandelmelk (of ander soort melk)
  • 80 gram kokosmeel
  • eetlepel dadelstroop (of honing)
  • 80 gram kokosolie en 20 gram roomboter (als het totaal maar 100 gram is)
  • 1 1/2 appel
  • 3 handjes rozijnen
  • eetlepel kaneel
  • halve eetlepel kokosbloesemsuiker
  • bakingsoda + citroen

IMG_2786

Hoe maak je de appelcake?

  • Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  • Schil dan de appels fijn en maak hier kleine partjes van, mijn partjes waren minder dan een halve centimeter dik. Als je ze te dik houdt blijven ze heel rauw.
  • Meng de appel met een halve eetlepel kaneel en de halve eetlepel suiker. Dit deed ik vroeger ook als ik een tosti met appel maakte. De appel wordt er sappiger door en alle smaken mengen goed en komen heel mooi vrij.
  • Wel de rozijntjes in warm water. En meng die dan ook met het appelmengsel, als het lukt kan je dit beter al van te voren doen.
  • Klop de eiwitten in een schone kom goed stijf en zet dit apart.
  • Meng nu de gesmolten boter (dit kan in een pannetje heet water of in de magnetron) met de eierdooiers, eetlepel dadelstroop en de amandelmelk.
  • Voeg hier nu de kokosmeel, halve eetlepel kaneel die nog over is en het bakpoeder bij.
  • Nu ga je langzaam het eiwit mengen met de rest van het beslag. Dit deed ik door 2 el uit beide kommen eerst te wisselen en dit met een spatel voorzichtig door te roeren. Hierna ga je langzaam het eiwitmengsel met de in de andere kom toevoegen. Roer dit voorzichtig met de spatel tot alles gemengd is. Ga niet als een gek kloppen, want dan ben je het luchtige alsnog kwijt.
  • Tot slot nog een paar drupjes citroen om de bakingsoda te activeren.
  • Ik heb de cake in het deksel van een ovenschaal gemaakt, na 45 minuten in de oven was hij gaar!

Smullen maar!

IMG_2795

 

Comments

comments

1 gedachte over “Appelcake met kokosmeel

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: