Appelbeignets van amandelmeel

appelbeignets - www.foodiemarjan.nlAppelflappen of appelbeignets gaf in mijn familie altijd nogal wat verwarring. Mijn moeder stuurde mijn vader dan met oud en nieuw op pad om appelflappen te halen terwijl ze appelbeignets bedoelde. En je raad al wie de schuld kreeg ;).

Misschien eet ik daarom met oud en nieuw wel zo graag appelbeignets. Maar omdat ik wat minder broodproducten wil eten (maar wel noten) wilde ik eens appelbeignets met amandelmeel proberen. Nu wil ik niet meer anders!

Ik ben en heel erg fan van appelflappen maar ook van amandelmeel. Een combi is dus helemaal perfect. Ze lijken op appelbeignets maar zijn niet precies hetzelfde wat mij betreft nog lekkerder. Maar dat vind je altijd van je eigen baksels.

Wat heb je nodig voor de appelbeignets?

  • 8 eetlepels amandelmeel
  • 3 eieren
  • 2 theelepel kaneel
  • 2 appels

img_6312Hoe maak je de appelbeignets?

  • Meng allereerst het amandelmeel met de eieren en mix of klop dit door elkaar.
  • Voeg nu 2 theelepels kaneel toe aan je beslag.
  • Schil de appel en haal heet klokhuis er uit. Dit kun je gemakkelijk doen met een appelboor. Heb je deze niet, snijd de appel dan eerst in plakken en snijd dan voorzichtig het midden eruit zodat je de bekende donut vorm over hebt.
  • Zet je frituurpan aan of een pan vol met olijf olie, hoe kleiner en smaller je pan hoe minder olie je nodig hebt om de flappen kopje onder te laten gaan.
  • Laat het vet goed heet worden. Twijfel je of het heet genoeg is laat er dan een druppel van je beslag in vallen. Als dit bruin wordt en goed sist is je vet heet.
  • Haal nu de appel door het beslag en laat ze in het vet zakken. Let op dat je er niet teveel tegelijk doet, hierdoor koelt je vet snel af en worden de appelbeignets heel vet. Ik doe ze in een kleine pan één voor één.
  • Even deppen met een keukenpapiertje en klaar is je appelbeignet!
  • Ik had trouwens kleine appels en maakte er acht beignets mee. Snijd plakken van ongeveer een halve cm zodat de appel wat zacht wordt tijdens het bakken. Met een dikke plak lukt dit niet.

Fijne jaarwisseling!

appelbeignets - www.foodiemarjan.nl

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: