Aubergine- plaattaart

extra-e1444670811385

Soms wil je gewoon taart! Of het nou lunchtijd of tijd is voor je avondeten, taart kan altijd! In dit geval maakte ik een heerlijke aubergineplaattaart met geitenkaas.

Het is niet mijn allergezondste recept, maar kom op, soms moet je ook niet te hysterisch gezond willen doen! Deze plaattaart is ook heerlijk met een frisse salade met tomaat. Mocht je ze in huis hebben is het ook heerlijk om hem nog te bestrooien met wat geroosterde pijnboompitjes en peterselie!

Wat heb je nodig (voor 2 personen);

  • Halve aubergine
  • 2 plakjes hartig taartdeeg
  • Baba Ganoush of pesto (vers of kant en klaar)
  • 100 gram geitenkaas
  • optioneel; pijnboompitjes en peterselie

img_9467-e1444670881269

Hoe maak je het?

  • Leg de 2 plakken bladerdeeg een klein stukje over elkaar en rol deze in de lengte uit. Doordat je ze uitrolt plakken de plakjes goed aan elkaar en krijg je een lange reep.
  • Rol de randjes voorzichtig een klein beetje op, zo krijg je een ophoging en loopt je pesto of baba ganoush er niet af. Smeer deze over de hele lengte van je taartdeeg. Niet op de randjes, alleen op het midden!
  • Snijd de aubergine in dunne plakjes en de geitenkaas in kleine blokjes.
  • Beleg je taart met de pakjes aubergine, doe dit trapsgewijs. Strooi de blokjes geitenkaas erover en zet dit in de oven. Na ongeveer 20 minuten is je taart al aardig gaar, zet dan nog even 5 minuten de gril aan zodat je taartje een mooi kleurtje krijgt.
  • Serveer met wat salade en eet smakelijk, ik ben benieuwd naar het resultaat!

img_9465-e1444670562369

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: