Aubergine toren

fullsizerender2-e1444208523259

Het liefst kook ik altijd drie gangen met alleen maar voorgerechten. Ik vind het namelijk leuk om allemaal kleinere gerechten te serveren in plaats van 1 hele grote. Een nieuw gerecht waar ik helemaal verslaafd aan ben is deze aubergine met geitenkaas toren!

Wat heb je nodig?

  • Aubergine
  • Pesto (potje of zelfgemaakt!)
  • Pijnboompitjes
  • Geitenkaas of mozzarella

fullsizerender-e1444208566223

Hoe maak je het?

  • Afhankelijk van of je zelf pesto wilt maken of niet begin je daar mee, je kunt dit ook al eerder doen, bvb in het weekend als je wat meer tijd hebt zodat je het de hele week kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een potje gebruiken!
  • Zet de oven op 180 graden en snijd de aubergine in gelijke plakken. Besprenkel deze met wat olie, zout en peper en leg deze 10 minuten in de oven op een bakplaat. Draai ze tussentijds om!
  • Snijd nu de geitenkaas (of als je dit niet lekker vindt, mozzarella) in plakken.
  • Bak ondertussen de pijnpoompitjes in een droge pan goudbruin.
  • Stapel de plakjes op, begin met de aubergine(1), beetje pesto, kaas, aubergine(2), beetje pesto, kaas, aubergine(3), beetje pesto, kaas en een beetje pesto. Zo heb je van alles drie lagen en een beetje pesto bovenop omdat dit er mooi uit ziet!
  • Zet dit nog 10 minuten terug in de oven. Kijk tussendoor wel even of de kaas er niet uit loopt!
  • Serveer op een mooi bord, strooi de pijnboompitjes eroverheen en tot slot, als je het in huis hebt, een blaadje basilicum.
  • De hoeveelheden voor het recept stem je af op de hoeveelheid torentjes, 1 torentje is al flink vullend als je hem met geitenkaas maakt. Als je het als voorgerecht gebruikt is dit zeker voldoende.
  • Ook heerlijk om te serveren als lunch met een frisse salade!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: