Baba Ganoush

img_9441-e1444669491929

Op goed geluk kocht ik deze dip/spread bij een supermarkt. Zo afentoe probeer je eens iets en raak je er verslaafd aan. Als je verslaafd bent aan iets is het natuurlijk nog leuker als je het zelf kunt maken! Met een beetje googlen kom je altijd een heel eind.

Er zijn diverse recepten te vinden, ik heb besloten er een hollandse variant van te maken. Het originele recept bevat namelijk sesampasta, maar iedere keer als ik dat koop doe ik er te weinig mee en kan ik het weer weggooien. Ik vervang dit gewoon door pindakaas! Het uiteindelijke recept smaakt misschien wat anders dan uit een potje, maar ik vind het zeker niet minder lekker!

img_9440-e1444669646348

Je kunt Baba Ganoush voor verschillende dingen gebruiken. Zo is hij heerlijk als dip op een borrelplaat. Je kunt hem op je brood eten, alleen of met nog wat groenten of een vis een vlees beleg naar keuze. Of bij voorbeeld op een wrap smeren en er dan wat sla en tomaatjes op doen.

Wat heb je nodig?

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl pindakaas (of 1 el sesampasta)
  • 1 el olijfolie
  • sap van een halve limoen
  • 1 tl gemalen komijn
  • zout en peper
  • ter decoratie peterselie (gedroogd of vers)

Hoe maak je het?

  • Prik gaatjes in de aubergine, besprenkel deze met olie en laat hem 45 minuten in een oven op 180 graden gaar worden. Hij wordt heel zwart, dat klopt! Gewoon lekker laten garen.
  • Snijd hem dan open door de lengte. Knijp er boven je gootsteen voorzichtig in zodat het vocht er uit drupt.
  • Lepel het vruchtvlees uit de aubergine en prak/snijd dit zo fijn als lukt. Heb je het idee dat er nog wat vocht in zit, leg het papje dan op een vergiet/zeef zodat ook het laatste vocht er nog uit komt.
  • Voeg dan de overige ingrediënten toe en roer dit nog even goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe!
  • Een beetje peterselie ter decoratie en smullen maar!

img_9436-e1444669722346

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: