Bananenbrood met blauwe bessen

bananenbrood bosbessen - www.foodiemarjan.nl

Het was al weer even geleden dat ik een bananenbrood maakte, omdat ik zondag bij een lady’s event van de plaatselijke fietsmaker (mag ik dat zo noemen?) Van Kortenhof sta vond ik het tijd weer een nieuwe te proberen. Ik hoop dat hij in de smaak valt!

Banenbrood gebruik ik trouwens niet alleen als cake, maar soms ook gewoon als lunch! Ik eet het dan vaak met een beetje extra vers fruit erover en een schepje kwark erbij. Natuurlijk is het ook gewoon heerlijk als plakje bij de koffie. Heb je wat over, vries dit dan gelijk in kleinere porties in. Zo kan je altijd een plakje uit de vriezer halen als tussendoortje voor mee naar het werk!

Wat heb je nodig voor het bananenbrood?

  • 300 gram bananen
  • 4 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 100 gram speltmeel
  • 100 gr dadels
  • 200 gr blauwe bessen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl kaneel
  • snuf zout

bananenbrood bosbessen - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je het bananenbrood?

  • Verwarm allereerst je oven voor op 180 graden.
  • En dan beginnen we met de bananen, zorg dat je hiervoor een aantal lekkere rijpe gebruikt. Dat is beter voor de smaak en de structuur van je bananenbrood. Prak deze goed fijn, of gooi ze gewoon in je keukenmachine, deze doet het werk voor je.
  • Zorg dat je zachte dadels hebt, heb je harde week ze dan eventjes. Ik haal ze graag op de markt, die hebben altijd van die hele mooie grote zachte. Voeg deze bij de bananen en laat dit goed draaien totdat ze fijn zijn.
  • Voeg dan alle overige ingrediënten (behalve de bosbessen) toe en roer door tot je een glad beslag hebt.
  • Als het beslag klaar is roer dan met een lepel de bosbessen (bewaar 2 handjes voor later) voorzichtig door je beslag heen. Die van mij kwamen uit de diepvries, hierdoor roer je ze ook nog minder snel kapot.
  • Vet een cakeblik goed in en giet hier je beslag in. Voeg tot slot de resterende bosbessen nog toe, druk deze voorzichtig in de bovenkant van je beslag zodat ze nog net een beetje uitsteken.
  • Na 50 minuten in de oven was mijn cake klaar!

Smullen maar weer!

bananenbrood bosbessen - www.foodiemarjan.nl

Comments

comments

5 gedachten over “Bananenbrood met blauwe bessen

  1. Klinkt lekker! Ik heb nog nooit bananenbrood gegeten en gemaakt. Wel ooit bananen cupcakes/pannenkoek maar wij vinden niet zo onze smaak met bananen maar misschien broodje wel lekker

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: