Pannenkoeken met banaan

bananenpannenkoeken Heb je trek in een lekker ontbijtje en moet dat ook nog gezond en makkelijk zijn? Dan zijn deze bananenpannenkoeken zeker het proberen waard! Je hebt ze snel gemaakt en omdat er havermout in zit vullen ze ook nog!

De eerste bananenpannenkoeken die ik maakte waren alleen met banaan en ei. Maar er zijn veel variaties mogelijk! Als ik ze met banaan en ei maak heb ik soms snel weer trek. Vandaar dat ik deze variatie heb gemaakt met wat havermout erdoor. Ik ben namelijk dol op havermout, als ik ontbijt met havermout heb ik de hele dag minder trek en havermout zit ook nog vol met antioxidanten.

Wat heb je nodig voor deze bananenpannenkoeken ?

  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 2 el havermout
  • optioneel; eetlepel cacaonibs

Hoe maak je de bananenpannenkoeken?

  • Prak eerst de banaan goed fijn. Dit kan je met een vork doen, maar in een keukenmachine ben je nog sneller klaar!
  • Klop of roer vervolgens de eieren door de banaan heen. Meng dit goed zodat je geen ei meer zit zitten in je beslag.
  • Als je cacaonibs in huis hebt meng deze dan ook door je beslag heen.
  • En nu kan het bakken beginnen. Zet je pan op middelhoog vuur en doe er wat olie of boter in. Laat dit even goed warm worden.
  • Doe hier nu met een juslepel hoopjes van het beslag in. Zo krijg je pannenkoeken die ongeveer net zo groot zijn als je vuist. Als je ze groter maakt is het omdraaien wat lastiger. Deze kleintjes kan je zo omdraaien en ze zijn ook nog eens zo gaar. Ik doe er vaak 4 tegelijk in de pan. Let even op dat je het vuur niet te hoog zet, door de suikers in de banaan kunnen je pannenkoeken snel zwart worden.
  • De bananenpannenkoeken zijn ook erg lekker met een beetje Griekse yoghurt!

bananenpannenkoeken

Comments

comments

1 gedachte over “Pannenkoeken met banaan

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: