Bloemkool couscous

IMG_0762De laatste tijd probeer ik wat meer op mijn calorie inname te letten. Niet dat ik niks meer eet, want daar vind ik eten veel te lekker voor! Maar ik probeer wat ‘slimmer’ te eten. Tja en wat is slim? Dat is voor iedereen anders, maar in mijn geval probeer ik de koolhydraten wat te beperken.

Mocht je nieuwsgierig zijn waarom? Gewoon omdat het zomer is en ik er dus in mijn zomerjurkjes goed uit wil zien en me daar ook nog prettig bij wil voelen! En…. ik ga in juli trouwjurken passen en ook daar voel ik me net wat lekkerder in als het aantal hobbels op mijn buik beperkt is.

Iedere keer een salade als avond eten komt me ook mijn neus uit dus dan moet je eens wat anders proberen en zo kwam ik bij deze bloemkool couscous.

Wat heb je nodig voor de bloemkool couscous?

  • 200 gram bloemkool roosjes
  • 2 handen veldsla
  • 50 gram geitenkaas
  • 1 grote tomaat
  • peper naar smaak

IMG_0762

Hoe maak je de bloemkool couscous?

  • Gooi de bloemkool in je keukenmachine en maal dit fijn tot het net couscous is. Heb je geen keukenmachine kan je dit natuurlijk ook gewoon met een rasp doen! Of als je heel handig met messen bent door flink te hakken.
  • Doe wat olie in een pan en bak de bloemkool hier op hoog vuur 5 minuten aan.
  • Zet dit even apart en laat dit afkoelen, ik heb het uit de pan gehaald zodat het niet blijf door garen tot je snot over hebt.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Scheur de veldsla wat los. Hak ook de geitenkaas in kleine brokjes.
  • Nu alles goed mengen, nog een beetje peper erdoor en klaar is je salade.
  • Leuk om tomaat en een blaadje veldsla te garneren!
  • De smaak verbaasde mij echt, je hebt bijna niet door dat je bloemkool eet. Daarnaast vind ik de structuur ook echt op couscous lijken! Zo krijg je ongemerkt ook een enorme berg groenten binnen!

IMG_0763

Binnenkort heb ik nog een leuk recept met bloemkool!

Weet jij nog leuke variaties?

foodiemarjan

 

Comments

comments

1 gedachte over “Bloemkool couscous

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: