Bosbessen scones

bosbessen scones - www.foodiemarjan.nlBij een high tea maakte of kocht ik vroeger altijd scones, maar sinds ik minder suiker en granen eet heb ik ze al heel lang niet op. Bij het zien van de plaatjes loopt het water mij nog wel altijd in de mond. Vandaar dat ik het tijd vond om zelf eens aan de slag te gaan met een nieuw recept voor scones.

Scones zijn niet af zonder een jam en een clotted cream, dus ook het recept van deze twee zitten in deze blog verwerkt. Als je dat teveel gedoe vind kun je altijd nog kiezen om dat zelf te kopen of één van beide weg te laten. Ik doe nu net of het veel werk is trouwens, maar dat valt reuze mee, in de tijd dat je scones in de oven staan heb je al lang en breed de jam en de clotted cream af.

Wat heb je nodig voor de bosbessen scones?

  • 200 gram Amandelmeel
  • 100 gram kokosolie of roomboter
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille aroma
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gram bosbessen

bosbessen scones - www.foodiemarjan.nlWat heb je nodig voor de jam?

100 gram frambozen
2  el water
2 el chiazaad

Wat heb je nodig voor de clotted cream?

100 ml slagroom
250 ml mascarpone

Hoe maak je de bosbessen scones?

  • We beginnen met de oven, verwarm deze alvast op 160 graden.
  • Smelt de kokosolie en meng deze met de eieren. Laat de kokosolie wel heel even afkoelen voordat je de eieren erbij doet, dat verkleint te kans op het stollen van de eieren. Klop dit met een handmixer tot een schuimig geheel.
  • Voeg dan de overige ingrediënten toe, behalve de bosbessen. Anders klop je deze kapot. Ik maak dit recept trouwens met een handmixer (elektrisch) maar niet met mijn keukenmachine.
  • Druk nu in de bal deeg de bosbessen en kneed deze er voorzichtig doorheen, omdat ik ze net uit de diepvries heb gehaald blijven ze nog mooi heel.
  • Als je beslag nog een beetje vloeibaar is zet hem dan of even koud of wacht en even tot de boter iets stolt. Hierdoor kan je er gemakkelijker balletjes van draaien. Draai er nu bolletjes van en leg deze op een bakplaat of doe ze in een metalen muffinvorm. Dan weet je zeker dat de balletjes niet uitzakken.
  • Na ongeveer 20 minuten heb ik even naar de muffins gekeken maar ze waren echt nog niet goed. Ik heb ze hierna nog 15 minuten in de oven laten zitten. Dus totaal na 35 minuten waren ze gaar.
  • Terwijl je bolletjes in de oven zitten begin je aan de jam en de clotted cream.
  • Prak voor de jam de frambozen fijn en meng dit met het water en de chia zaadjes, zet dit apart totdat je het gaat gebruiken. In de tussentijd zal je zien dat de chiazaadjes het geheel tot een jam binden. Ik kies ook hierbij voor diepvries fruit, ik vind het zonde om hier verse frambozen voor te gebruiken.
  • Gebruik voor de clotted cream de handmixer weer en meng hierbij de mascarpone en de slagroom door elkaar.
  • Serveer het in leuke bakjes en smullen maar!

bosbessen scones - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

1 gedachte over “Bosbessen scones

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: