Bosvruchtenvlaai

bosvruchtenvlaai - www.foodiemarjan.nlIk noem het maar even een vlaai, want het heeft daadwerkelijk wat weg van een kruimelvlaai. Alleen dan helemaal zonder ei en wat gezonder dan een kant en klare vlaai.

Soms kunnen baksels met minder boter en suiker wat droog worden. Dat is bij deze taart zeker niet het geval. Dit omdat je kiest voor een lekkere zachte vulling. Alvast een tip. Ik was bang dat mijn bodem te dun zou zijn en maakte hem dus wat dikker. Dit is niet nodig. Doe het ook niet, want dat maakt de vlaai helemaal niet lekkerder, het gaat tenslotte om de vulling. Ik gebruikte voor het maken van de vlaai een ovenschaal om er zo later mooie blokjes van te snijden.

Dit keer werkte ik niet met gewicht van producten maar met verhoudingen. De kopjes waar ik het over heb zijn koffie kopjes van iets meer dan 200 ml. De ovenschaal die ik gebruikte was 21×16.

bosvruchtenvlaai - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor de vulling van de bosvruchtenvlaai?

  • 2 kopjes ontdooide bosvruchten
  • 2 eetlepels psylliumvezels, kan je vervangen door chiazaad of lijnzaad

 

Wat heb je nodig voor de korst van de bosvruchtenvlaai?

  • 2 rijpe bananen
  • 3 kopjes hele havermout
  • 1 kopje gemalen havermout
  • 3 theelepels kaneel
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker (of andere soort zoetstof)
  • 1 el boter naar keuze

bosvruchtenvlaai - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de bosvruchtenvlaai?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal allereerst de bosvruchten uit de vriezer en laat dit ontdooien. Zodra dit ontdooit is kun je er alvast je bindmiddel bij doen. De vezels, chiazaadjes of lijnzaadjes.
  • Neem nu 1 kopje havermout en hak dit in je keukenmachine fijn. Heb je deze niet kun je dit kopje ook vervangen door een ander soort meel, liefst volkoren.
  • Prak de bananen met de boter fijn en meng hier alle ingrediënten doorheen, maar bewaar 1 kopje hele havermout apart.
  • Als je je een beetje een kruimelig deegmengsel hebt gekregen is je deeg klaar. Gebruik hiervan de helft als bodem voor je cake. Druk deze goed aan in je vorm.
  • Giet hier nu het bosvruchtenmengsel overheen.
  • Meng nu het laatste kopje havermout met je beslag. Dit moet nog brokkeliger worden dan je bodem. Brokkel dit laatste deel uit over je taart. Het geeft niet als je nog delen van de bosvruchten ziet. Hierdoor krijg je juist een knapperige crumble als korst.
  • Zet in de oven voor 40-50 minuten en klaar is je vlaai!

Eet smakelijk!

Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

1 gedachte over “Bosvruchtenvlaai

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: