Boterzachte aardbeiencake

IMG_3547Deze cake heeft de volgende dag bijna niet gehaald. Voordat ik het wist had Stefan bijna de hele taart achter zijn kiezen terwijl ik nog even wilde testen hoe hij zou zijn na een nachtje in de koelkast. Gelukkig wist ik net op een tijd een stukje te redden.

Een tijdje wil ik al zelf een keer vlaai maken. Nu werd het dit keer weer geen vlaai maar een cake. Ik blijf het spannend vinden om een vlaai te maken, omdat dat soort recept vaak mislukken bij mij. Mocht je een goed recept hebben wil ik hem graag een keertje proberen!

Wat heb je nodig voor deze boterzachte aardbeiencake?

  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 150 gram roomboter of kokosolie
  • 300 gram bloem naar keuze
  • 200 ml water
  • 2 tl vanille extract (je kunt ook het merg van 2 stokjes gebruiken)
  • 300 gram aardbeien (ik had diepvries)
  • halve el baking soda+ citroen

IMG_3546

Hoe maak je deze heerlijke aardbeien cake?

  • Begin met de oven en verwarm deze alvast voor op 180 graden.
  • Laat dan de aardbeien uitlekken en spoel ze even af, niet te lang want dan onttrek je alle smaak er aan. Ik heb ze nog niet afgewogen, dat doe ik pas als ik ze ga gebruiken. De rest snoep ik gewoon op!
  • Snijd de boter in kleine blokjes en meng dit met de suiker, dan plakt het niet gelijk weer aan elkaar.
  • Meng hier nu de bloem doorheen, roer even goed.
  • Voeg dan het water, de vanille, baking soda en eetlepel citroensap toe. Met de handmixer heb ik dit met de deeghaken door elkaar gemengd net zolang tot het een mooi glad deeg werd. Je kunt dit natuurlijk ook met je handen doen, maar als ik het met de handmixer doe zit niet mijn hele huis gelijk onder.
  • Bedek een ovenschaal of bakvorm met een velletje bakpapier, zodat je de cake er straks weer makkelijk uit kunt krijgen.
  • Doe hier op de bodem alvast 1/3 van je beslag. Hierdoor heb je straks een stevige bodem. Zoals de naam het al zegt wordt de rest van je cake heerlijk zacht, dus is het fijn als de bodem wel stevig is.
  • Meng nu de 300 gram aardbeien door de rest van het beslag. Probeer ze niet helemaal kapot te roeren.
  • Doe nu deze laag op je ‘lege’ laag met beslag. Als je nog wat aardbeitjes over hebt kunt je die als garnering nog in je cake drukken.
  • Na 55 minuten was mijn cake goed. Ik besloot hem uit de oven te halen toen de bovenkant mooi bruin werd. Hierna heb ik hem meer dan een uur laten rusten omdat hij zo lekker zacht was. Haal je hem eerder uit de vorm heb je de kans dat hij uit elkaar valt.
IMG_3458
Voordat hij de oven in gaat!

IMG_3545

IMG_3547

Comments

comments

6 gedachten over “Boterzachte aardbeiencake

  1. Marjan even n vraagje. Ik had deze Aardbeiencake t weekend willen bakken, maar ik vond t recept niet helemaal duidelijk. Bij de ingrediënten staat bakpoeder + citroen, en in de bereiding heb je het over baking soda. Wat is t verschil en wat moet t zijn , maar hoeveel bakpoeder of baking soda moet ik dan gebruiken? Ik hoor graag van je

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: