Breekbrood met tomaat en olijven

IMG_3487Ergens dacht ik altijd dat brood bakken super lastig was of dat het droog zou worden als ik het zou proberen. Maar het blijkt reuze makkelijk en ook nog lekker te zijn om zelf een broodje te bakken.

Dit broodje is heerlijk als voorafje, lekker lui op de bank of voor bij de bbq. Als je met meer dan 2 mensen bent raad ik je aan meerdere broodjes of een grote te bakken, want wij hadden deze zo op!

Wat heb je nodig voor het breekbrood?

  • 180 gram bloem naar keuze
  • 1 tl gist
  • 120 ml warm water
  • 1 teentje knoflook
  • gedroogde tomaat (zes)
  • olijven (zes)
  • zout en peper naar smaak
  • roomboter

IMG_3488

Hoe maak je het breekbrood?

  • Normaal beginnen mijn recepten met het voorverwarmen van de oven. Dit keer niet want je beslag moet een tijdje rijzen.
  • We beginnen met de bloem, gist en het water. Meng dit goed door elkaar heen. Ik heb dit eerst met een vork gedaan.
  • Snijd de olijven, knoflook en de tomaat in smalle reepjes.
  • Roer ook dit nog even met een vork door je beslag.
  • Kruid je beslag naar smaak met wat zout en peper.
  • Daarna moet je het echt met de hand gaan kneden.
  • Zet dit een uur onder een theedoek op en warme plek om te rijzen.
  • Na dat uur maak je er zes gelijk bolletjes van. Deze bolletjes doe je in een ronde ovenschaal, laat deze dan opnieuw een uur rijzen.
  • Nu nog 30 minuutjes in een oven op 180 graden en klaar is je breekbrood. Doe na 10 minuten in de oven een flinke klont boter op je broodje, smeer dit er een beetje over uit. Als je wilt kun je er nu ook nog wat zeezout over strooien.
  • Het brood is lekker met wat beleg, maar voor ik het wist hadden wij hem al zonder beleg op!

IMG_3487

 

 

Comments

comments

2 gedachten over “Breekbrood met tomaat en olijven

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: