Broccoli tater tots (kroketjes)

Tater tots - broccoli kroketjes - www.foodiemarjan.nlIk zag ze al steeds voorbij komen op facebook in filmpjes van tasty. Maar nu wilde ik ze echt proberen. Het zijn een soort aardappelkroketjes, maar je kunt ze met alles maken wat je wilt. Ik had nog een stronk broccoli liggen dus wilde het graag daarmee proberen.

Wat heb je nodig voor de broccoli tater tots?

  • 120 gram broccoli
  • 2 eieren
  • 40 gram geraspte kaas
  • 20 gram parmezaan
  • 75 gram volkorenbeschuit
  • 2 el peterselie
  • Peper en knoflook naar smaak!

Tater tots - broccoli kroketjes - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de broccoli tater tots?

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Kook de broccoli heel kort in een pan met kokend water. Met kort bedoel ik echt heel kort, 2 minuutjes. Haal de broccoli dan uit het kokende water en spoel dit af in koud water, hierdoor gaart het niet verder. Schud het in een zeef even goed af zodat er niet teveel water aan blijft hangen.
  • Hak de broccoli nu heel fijn.
  • Knijp de beschuiten fijn tot je een soort paneermeel hebt.
  • Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar en kneed of roer dit tot alles goed gemend is en begint te binden.
  • Schep nu met een flinke lepel hoopjes uit het beslag. Rol deze even kort tussen je handen zodat ze er uit zien als een kroketje.
  • Zet ze 25 minuutjes in de oven. Je kunt ze ook in een frituurpan doen, of een airfrayer, maar die heb ik geen van beide!
  • Heerlijk met een beetje hummus of zelfgemaakte knoflooksaus! Deze laatste kan je heel makkelijk maken met 125 ml griekse yoghurt, 2 teentjes knoflook, snufje zout en een eetlepel gedroogde peterselie.

Tater tots - broccoli kroketjes - www.foodiemarjan.nl

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: