Carrot cake balls

carrot cake balls - www.foodiemarjan.nlDit weekend  stond ik op een ladies event bij Van Kortenhof. Ik kon niet al mijn recepten maken dus moest ik een keuze maken. Eigenwijs als ik ben bedacht ik op de ochtend zelf nog een recept voor Carrot Cake Balls en deze deel ik vandaag met jullie!

Naast dat ik de carrot cake balletjes maakte waarvan ik het recept met jullie deel stond ik er ook nog met wat andere recepten. Zo maakte ik een bananenbrood, een brownie, een fruit smoothie en natuurlijk een green smoothie! Het was weer eens wat anders dan voor alleen de mensen om mij heen koken en bakken. Maar ik vond het zeker leuk, misschien wel iets om vaker te doen!

carrot cake balls - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor de carrot cake balls? (25stuks)

  • 150 gram wortel (geraspt)
  • 30 gram havermout
  • 100 gram dadels
  • 50 gram noten
  • 1 tl vanille
  • 1 tl speculaaskruiden
  • kokosrasp

carrot cake balls - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de carrot cake balls?

  • Zorg dat je de dadels weekt, ik deed dit de avond ervoor al. Maar je kunt er ook voor kiezen dit nog een half uurtje vooraf te doen met heel heet water, dan worden ze ook snel zachter.
  • Rasp de wortel in je keukenmachine tot hij fijn is. Let op dat als je de kontjes niet door je rasp doet je nog een extra wortel raspt, je hebt het geraspte gewicht van 150 gram nodig. Ik neem dan vaak iets meer en weeg de kontjes die ik over heb af om te zien hoeveel ze wegen. Dus 200 gram wortel, 50 gram kontjes dus 150 gram rasp, ook fijn voor mijn cavia’s ;).
  • Nu kan je alle andere ingrediënten in je keukenmachine doen, behalve de noten. Van de speculaaskruiden nam ik echt een theelepel met een kop erop. Ik vind het lekker als gerechten sterk op smaak zijn.
  • Voeg als laatste de noten toe en laat dit kort meedraaien, zodat je nog wel stukjes noot proeft in de balletjes.
  • Zet in een bakje wat kokossnippers klaar. Hier ga je de balletjes straks doorheen rollen.
  • Met een kleine lepel schepte ik stukjes deeg uit de kom en maakte hier tussen mijn handpalmen balletjes van. Plakt je deeg niet, doe er dan ietsje honing bij. Maar als je dadels goed geweekt zijn of je hebt medjoul dadels van de markt dan zal het van zichzelf al goed plakken!
  • Rol de balletjes door de kokosrasp en zet ze tot het serveren koud. Ik koos er zelf voor ze in te vriezen zodat ik ze heel koud mee kon nemen. Maar in de koelkast is ook goed. Wat ik over had zit nog ingevroren voor later deze week!

Eet Smakelijk!

carrot cake balls - www.foodiemarjan.nl

 

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: