Cheesecake van kruidnoten

Ik heb het vast al eerder gezegd, maar krijg echt jeuk van pepernoten en kruidnoten die door de war gebruikt worden. Dat komt vast omdat ik zwaar fan ben van kruidnoten en eigenlijk helemaal niet zo vaak pepernoten eet.

In dit recept dus een heerlijke cheesecake met een bodem van kruidnoten en wat verstopte kruidnoten door de basis van de taart.

kruidnoten cheesecake - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor de kruidnoten cheesecake?

  • 400 gram monchou
  • 300 gram kruidnoten (+ een handje ter garnering)
  • 70 gram boter (ik had kokosolie)
  • 1 theelepel vanille
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren

Hoe maak je de kruidnoten cheescake?

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  • Maal 200 gram kruidnoten helemaal fijn totdat het één grote kruimelmassa is.
  • Smelt ondertussen de boter au bain marie in een pannetje. Als de boter gesmolten is meng dit met de kruidnoten kruimels.
  • Bedek de bakvorm met bakpapier of vet hem goed in. Ik kies er vaak voor om op de bodem bakpapier te doen en de zijkanten van mijn springvorm (23cm) in te vetten.
  • Druk nu het koekkruimelmengsel aan op de bodem. Dit gaat heel gemakkelijk met de bolle kant van een lepel.
  • Meng nu de monchou, koekkruiden, suiker, eieren en vanille door elkaar heen.
  • Meng hierna 100 gram kruidnoten voorzichtig met de hand door het monchou mengsel heen.
  • Giet het mengsel op de bodem en veeg deze goed uit.
  • Tik de vorm een aantal keer op je aanrecht om alle lucht uit het beslag te kloppen.
  • Zet de taart nu 40 minuutjes in de oven. Laat hem hierna goed afkoelen voordat je hem serveert en garneer nog met de rest van de kruidnootjes!

Smullen maar!

Wat is jouw favoriete sinterklaas recept?

Deel het hieronder!

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: