Chococups met pindakaas ijs!

choco cups met pindakaas ijs - www.foodiemarjan.nl Zoals jullie al eerder zagen ben ik weer druk bezig met de kerstrecepten voor dit jaar. Nu vind ik dat je niet compleet in de stress een kerstdiner in moet, dus zoek ik naar simpele recepten, die niet al te ongezond zijn en bovenal ook erg lekker. Zo kwam ik op dit chocoladecupje met pindakaas ijs. Jaaaaaaaaaaaaa pindakaas ijs!

Geloof het of niet, ik ben dol op pindakaas! Niet op mijn brood, maar meer als snack. Zoals deze pindakaascups, maar ook gewoon over een banaan gesmeerd, in mijn havermout en het liefste altijd in combinatie met chocolade. Ja ik ben een beetje gek ;).

choco cups met pindakaas ijs - www.foodiemarjan.nl

Maar nu de kerstdagen er aan komen wilde ik ook graag iets met pindakaas maken. En geloof het of niet, het is echt heel lekker. Ik had een bakje in de vriezer staan, maar die ging na het serveren ook gelijk op.

Wat heb je nodig voor 4 choco cups met pindakaas ijs?

  • 75 gram chocolade
  • 2 bananen
  • 1 el pindakaas

choco cups met pindakaas ijs - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de choco cups met pindakaas ijs?

  • Begin met de banaan, deze vries je de avond of de ochtend ervoor alvast in. Schil de banaan wel en snijd hem ook in kleine stukjes. Anders krijg je hem nooit meer klein!
  • Als je dan toch ’s morgens al bezig bent kun je ook de choco cupjes ook wel gelijk maken. Smelt de chocolade, dit kan au bain marie of in de magnetron. Ik ben voorstander van au bain marie omdat ik dan mijn chocolade niet laat aanbranden.
  • Als de chocolade gesmolten is ga je de cups maken. Doe dit of in siliconen cupcake vormpjes of in die papieren. Zorg vooral bij de papieren dat je ze in een bakje zet. De warme chocolade duwt het papier helemaal uit zijn vorm.
  • Giet de chocolade in de cupjes en druk dit met een lepeltje ook naar de zijkanten zodat je een mooie  cup krijgt. Doe het niet te strak, het mag wel een beetje rommelig.
  • Zet de cupjes in de vriezer en laat ze hier staan totdat je gaat eten!
  • Nu ga je het ijs maken, dit kan makkelijk met je gasten erbij, je bent echt in 2 minuten klaar. Of je doet het vooraf al en zet het in een bakje in de vriezer. Dat is wel makkelijker om bolletjes te maken gezien je ijs dan weer wat is opgesteven.
  • Haal de bevroren banaan 10/15 minuten vooraf uit de vriezer. Anders draai je je keukenmachine kapot. Gooi de banaan met de eetlepel pindakaas (een flinke) in de keukenmachine en blenden maar. Klaar is je ijs :).
  • Haal de cupjes voorzichtig uit de vorm er serveer hier een bolletje ijs is!
  • Ook erg lekker om pinda’s door je ijs te roeren of extra op je toetje te strooien ter garnering.

choco cups met pindakaas ijs - www.foodiemarjan.nl

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: