Chocolade- koffierol

img_7461-e1433967030329

Als je dit plaatje ziet vraag je je misschien wel drie keer af of je echt op mijn site zit. En ja dat zit je! Ik kook graag met pure ingrediënten, ik heb nooit gezegd dat ik een calorieënteller ben, dat doe ik dus ook echt niet! Deze rol is heerlijk en er zit vet in! Maar geen suiker en geen gluten!

Soms heb ik gewoon trek in iets lekkers, iets zoets, maar wat toch niet te zwaar op de maag ligt. En ik verzeker je, deze rol is heerlijk! Maar na een stukje ben je absoluut niet misselijk! En heb je geen bonk in je maag. Ik kies er heel bewust voor om zonder suiker te koken en te bakken. Dat krijg je ongemerkt al heel veel binnen. Dat er dan vet in zit ben ik niet bang voor, Ik vind het zelfs belangrijk om vetten binnen te krijgen, kies dan wel voor een echte vorm van vetten en geen namaak. Lees hier waarom ik gewoon roomboter blijf gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • 35 gram cacao
  • 1 tl kaneel
  • 250 Ml slagroom
  • 90 gram roomboter
  • kopje espresso
  • 4 eieren (gesplitst)
  • snufje bakingsoda
  • snufje zout
  • drupje citroen of limoen
  • 1 tl stevia vloeibaar (dit hangt heel erg af van je smaak en het merk, maar voor mij is dit voldoende)

img_7462-e1433967067587

Hoe maak je het?

  • Zet de oven vast op 190 graden en zet een pannetje water op het vuur.
  • Doe de boter met de cacao, kaneel en espresso in een bakje en laat dit in de pan met water smelten. Roer het afentoe door om te zorgen dat het een geheel wordt.
  • Terwijl dit opstaat klop je de eiwitten bijna helemaal stijf. Doe vlak voordat ze echt stijf zijn er het bakpoeder, zout en een drupje citroen doorheen. Ga daarna door met het stijf kloppen.
  • Als je chocolademengsel gesmolten is roer je hier het eigeel en een halve tl stevia doorheen. Het wordt een wat dikkere massa maar dit geeft niet.
  • Spatel voorzichtig je eiwit door je chocolademengsel heen. Tot het geheel een luchtige chocolade massa is.
  • Giet dit op een ingevette bakplaat of een ovenschaal en strijk dit met je spatel glad.
  • Na ongeveer 15 minuten is je cake gaar en kan je hem uit de oven halen.
  • Klop nu de slagroom met een halve tl stevia stijf en smeer dit uit over je plak cake.
  • Rollen maar met die cake en klaar is je rol! Zet hem nog minstens twee uur in de koelkast voor je hem serveert.

Serveer met wat frambozen en een blaadje munt erop en smullen maar!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: