Chocolade- havermouttaartje of ontbijttaartje

ontbijttaartjeHet zonnetje schijnt ’s morgens mijn slaapkamer weer binnen dus heb ik ook weer meer zin om een lekker ontbijtje te maken. Dit ontbijttaartje kan je in de oven zetten voordat je gaat douchen en als je dan klaar bent staat er een heerlijk ontbijtje voor je klaar. En dan is het ook nog lekker en gezond!

Wat heb je nodig voor dit ontbijttaartje?

  • Een banaan
  • een ei
  • 3 el havermout
  • 1 tl (liefst raw) cacaopoeder
  • 2 el yoghurt of 1 el melk (amandelmelk, maar van een koe kan ook!)
  • optioneel cacaonibs!

Hoe maak je het ontbijttaartje?

  • Prak 3/4 van je banaan, dit kan je met een vork doen of in je keukenmachine. De rest snijd je straks plakjes van gebruik je om je taartje mee te garneren.
  • Meng je prakjes van banaan goed met je ei. Je wilt straks geen klontjes gebakken ei in je taartje terugvinden.
  • Doe dan de havermout, cacaopoeder en een el cacaonibs erbij. Nog even goed roeren!
  • Snijd dan de rest van de banaan in plakjes, die ga je tot slot bovenop het taartje doen.
  • Doe het mengsel in een bakje, plakjes banaan er op doe er naar keuze nog wat cacaonibs door of overheen. En dan 30 minuten op 180 graden in de oven! Je kan ook voor de mugcake variant gaan en hem ongeveer 3/4 minuten in de magnetron op 800 watt zetten. Dan is hij nog sneller klaar!
  • Als je het taartje graag uit de oven eet kan je het het beste klaar maken voordat je gaat douchen. Zet hem dan in de oven en als je aangekleed bent kan je gelijk beginnen aan een heerlijk ontbijtje uit de oven!

ontbijttaartje

Het is trouwens ook erg lekker om wat griekse yoghurt bij je taartje te eten. Maar ik moet zeggen dat het ontbijttaartje alleen al vullend genoeg is voor mij! Het hangt natuurlijk ook een beetje samen met hoe groot je banaan en je ei is!

Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: