Courgettebrood

IMG_3544Op de een of andere manier heb ik iets met courgettes. Ik heb ze altijd zeer ruim in huis dus ik blijf er dan ook steeds weer recepten mee proberen. Al wat langer wilde ik een hartig brood maken, vandaar dat ik dit brood met courgette probeerde.

Het grappige is dat dit brood helemaal niet veel meel bevat, maar eigenlijk vooral uit groente en eieren bestaat. Een makkelijke manier dus om gelijk voldoende groente binnen te krijgen. Je kunt er ook nog voor kiezen om het beslag wat meer smaak te geven door extra andere kruiden toe te voegen. Ik kies er in dit geval voor om ook kurkuma toe te voegen. Sinds er meer bekend is over de gezonde kracht van kurkuma probeer ik het steeds meer door mijn eten te verwerken.

Wat heb je nodig voor het hartige courgette brood?

  • 300 gram courgette
  • 100 gram meel naar keuze
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren,
  • 2 eetlepels smeerbare geitenkaas (of een ander soort)
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 2 el verse of gedroogde peterselie
  • zout en peper
  • el kurkuma
  • baking soda + citroen

IMG_3543

Hoe maak je het hartige courgette brood?

  • Zet de oven alvast aan op 200 graden, zodat je het brood er straks gelijk in kunt zetten.
  • Rasp de courgette in een keukenmachine of met de hand fijn.
  • Snijd de uitjes fijn. Ik bewaar wat dunne reepjes, van een half sjalotje, om het brood straks mee te garneren.
  • Snijd de tomaatjes in dunne reepjes, bewaar ook hier een paar reepjes van ter garnering.
  • Pers 2 teentjes knoflook fijn en meng deze door de courgette, tomaat en de ui.
  • Klop nu de eieren met de smeerbare kaas op. Zorg dat dit goed luchtig is.
  • Meng nu het courgette mengsel eerst met je meel en klop dit dan rustig door het eieren/kaas mengsel.
  • Voeg tot slot de baking soda, drupje citroen, kruiden, zout, peper, kurkuma en peterselie toe.
  • Vet je bakblik goed in of kies er voor om het blik te bekleden met bakpapier.
  • Doe het beslag in je cakeblik of ovenschaal. Versier dit nu met de reepjes ui en de reepjes tomaat. Druk ze wel een beetje in het beslag zodat ze goed vast zitten in het brood als het uit de oven komt.
  • Zet je brood in de oven en na 30 minuten is hij gaar en kun je hem uit de oven halen.
  • Laat het brood even afkoelen voordat je het uit het blik haalt, anders breek je het brood misschien als je het te vroeg uit het blik haalt.

Heerlijk om zo te eten of met een plakje zalm en/of kruidenkaas!

IMG_3544

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: