Courgetterolletjes

courgetterolletjes - www.foodiemarjan.nl

Naast wat bladerdeeghapjes wilde ik ook graag een borrelhapje maken met wat groente. Het klinkt wat afgezaagd, maar ik kook ook graag met dingen die ik gewoon standaard in huis heb. Dan hoef je niet hele gekke boodschappen te doen en kan je het gewoon weer gebruiken in andere gerechten die je kookt.

Wat heb je nodig voor de courgetterolletjes?

  • courgette
  • 100 gram roomkaas
  • 5 plakjes runderrookvlees
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 2 el peterselie
  • zout en peper
  • knoflookpoeder

Hoe maak je de courgetterolletjes?

  • We beginnen met de courgette, deze moet namelijk nog wat afkoelen na het bakken. Snijd van de courgette 10 dunne plakken die je gaat bakken. Ik had een grote courgette dus deed ik hem door de helft en gebruikte halve plakken. (Ik sneed ze met een kaasschaaf.)
  • De plakken bakte ik aan in een grillpan. Heb je deze niet kan dit ook in een gewone pan. Laat ze even goed gaar worden zodat ze soepel genoeg zijn om op te rollen. Als de courgette gaar is leg deze dan op een bordje om af te koelen voordat je er mee verder gaat.
  • Meng de roomkaas met de peterselie, snuf knoflookpoeder en zout en peper. Roer dit goed door tot de smaken goed gemengd zijn. Proef tussendoor even of de smaak naar wens is.
  • Bak ondertussen in een droge pan de pijnboompitten tot ze mooi bruin zijn.
  • Smeer de plakjes courgette in met de roomkaas en leg hier een half plakje runderrookvlees op en strooi hier wat pijnboompitjes over.
  • Rol ze voorzichtig op en serveer op een leuk bordje. Als je nog wat pijnboompitjes hebt kun je deze gebruiken om een bordje te garneren.

courgetterolletjes - www.foodiemarjan.nl

Dit gerechtje vormt samen met twee recepten van mij en drie recepten van Puur Suzanne een heerlijke borrelplank voor oud en nieuw!

Nieuwsgierig? Blijf ons dan volgen!

Puur Suzanne en ik doken de keuken in en Yvonne maakte voor ons de foto’s!

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: