Cranberrysaus

img_5809Mijn moeder maakt het al jaren, ik had het zelf nog nooit gemaakt. Maar met de kerst voor de deur wilde ik het toch proberen. Stiekem vind ik het altijd onwijs lekker, vooral bij de paté op een toastje!

Het stomme is dat dit echt één van de makkelijkste sauzen is die er bestaat, maar waarom ik hem dan nooit zelf heb gemaakt? Geen idee!

Wat heb je nodig voor de cranberrysaus?

  • 340 gram cranberry’s
  • 3 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 300 ml sinaasappelsap

img_5810

Hoe maak je de cranberrysaus?

  • De eerste vraag is, wil je er suiker in toevoegen ja of nee. In veel recepten zit dit er namelijk wel in. Persoonlijk vind ik dat zonde, zeker bij wild is een wat zuurdere saus helemaal niet verkeerd. Proef de saus eerst eens voordat je suiker erbij doet. Ik vond het echt niet nodig.
  • Zet een pannetje op en doe hier alle ingrediënten tegelijk in . Zorg dat je cranberry’s goed kopje onder gaan. Zet het vuur op en laat dit pruttelen. En vergeet je neus hier afentoe boven te houden, want dit ruikt echt lekker. Zeker in combinatie met de steranijs!
  • Als het lekker staat te pruttelen zet je het vuur zacht en laat je het nog een uurtje garen. Vergeet niet afentoe te roeren.
  • Serveer in een leuk bakje bij je stukje wild, biefstuk of bij de paté voor op een toastje! Vergeet niet de steranijs en de kaneelstokjes uit de saus te halen.
  • Ik vries trouwens ook gelijk 2 bakjes in om het later nog eens te gebruiken. Dit kun je ook voor de kerst doen, dan maak je het gewoon het weekend ervoor al en ontdooi en warm je de saus even op als je gasten er zijn. Dit kan gewoon in een ovenschaaltje in de oven! Blijft hij daarna gelijk lekker warm als hij op tafel staat.

img_5803

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: