Curry met kip en kokos

Curry met kip en kokos - www.foodiemarjan.nlIn twee recepten wil ik mijn ervaringen met Marley Spoon met jullie delen. Laat dit gerecht nou precies zijn wat ik gemist heb! Toen ik op vakantie was In Thailand at ik eigenlijk standaard een curry. Bij het ontbijt nog net niet, maar bij de lunch en het diner wel. Het recept dat ik ontving was dan zeker ook welkom.

In het begin toen Hello Fresh net een beetje bekend werd wilde ik het graag proberen. Maar omdat je daar zoveel kortingscodes voor ontving en ik wat negatieve dingen op internet had gelezen heb ik daar toch van af gezien. Ik was dan ook blij verrast toen mij gevraagd werd of ik de Marley Spoon box wilde testen. Bijzondere reden hiervoor was dat Vivian Reijs een aantal recepten voor hen gemaakt had. Nieuwe dingen proberen is altijd leuk, maar ik geef wel graag mijn mening zonder dat ik gedwongen word om een positieve review te schrijven. Ook dat mocht 🙂

Laat ik beginnen bij de ontvangst van de box. Ik ontving vooraf een ruim tijdsbestek waarop de box bezorgd zou worden, de dag dat de box kwam kreeg ik een sms met een krapper tijdsbestek, zo wist ik wanneer ik of Stefan thuis moest zijn. In dit geval Stefan, sorry buren dat hij er niet was. Dat is wel een dingetje, want de box was best groot en de buren konden hem niet koud zetten. Wat ik begrijp! Let dus wel op dat je echt huis bent als ze hem bezorgen. Want met deze temperaturen loopt je kip weg!

En dan nu snel over naar recept nummer 1 wat ik ontving!

Curry met kip en kokos - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor de curry (2 pers)?

  • 200 gram kipfilet
  • 1 halve paprika
  • 1 halve ui
  • 1/2 bouillonblokje
  • 1 courgette
  • 5 gram indiase kruiden
  • 2 gram verse koriander
  • 25 gram zon gedroogde tomaten (deze waren zonder olie, dus dan wegen ze minder)
  • 200 gram bruine rijst
  • 200 ml kokosmelk

Curry met kip en kokos - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de curry?

  • Alle bovenstaande ingredienten zaten in de box. Nu had ik de gezinsbox ontvangen dus kunnen we er twee keer van eten.
  • Verwarm de oven op 225 graden.
  • Begin met de pan met rijst. Gezien jij vast niet dezelfde rijst hebt als ik, kijk even op de verpakking hoe je hem moet koken en zet hem op.
  • Snijd ondertussen de ui fijn, de paprika in repen en de courgette een keer door de midden snijd daar dan plakjes van, het liefst schuine, dan zijn ze wat groter.
  • Besprenkel de courgette met wat olie en peper en leg deze 10 minuten in de oven.
  • Zet ondertussen de pan met blokjes kip op het vuur, doe ook nog wat peper op de kip. En curry mag tenslotte best een beetje pit hebben. Bak dit in ongeveer 3 minuten aan.
  • Doe nu de ui en paprika bij je kip. Bak dit op hoog vuur nog even 2 minuten en voeg vervolgens de kruiden, kokosmelk, bouillonblokje en zongedroogde tomaten erbij. Laat dit nog even lekker pruttelen. Na ongeveer 10 minuten is het wat ingedikt en klaar om te serveren.
  • Serveer met een klein beetje koriander. Proef eerst even of je dit lekker vindt, het heeft een sterke smaak en Stefan heeft altijd liever dat ik het niet gebruik.

Eet smakelijk!

Curry met kip en kokos - www.foodiemarjan.nl

Benieuwd wat ik van Marley Spoon vind? Nog even geduld,

bij het tweede recept zal ik mijn mening met jullie delen!

Marley Spoon - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

1 gedachte over “Curry met kip en kokos

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: