Double dark chocolade cakejes

IMG_3553Dit is een recept voor echte chocolade liefhebbers. Ze heten namelijk niet voor niks double dark chocolade cakejes. Ik heb ze gemaakt met 99% pure chocolade  en cacaopoeder. Meer chocolade past bijna niet in een cakeje!

Ik heb in dit recept gekozen voor dadelstroop, je kunt er ook voor kiezen om een andere zoetstof te gebruiken, zoals kokosbloesemsuiker of honing.

Wat heb je nodig voor de chocolade cakejes?

  • 100 gram tarwebloem
  • 100 gram courgette
  • 3 el dadelstroop
  • 100 gramboter of kokosolie
  • 1 el cacao poeder
  • 50 gram chocolade
  • 2 eieren
  • baking soda + citroen

IMG_3554

Hoe maak je de chocolade cakejes?

  • Begin met de oven en verwarm deze alvast op 180 graden. Je cakejes kunnen er dan gelijk in als je klaar bent.
  • Rasp nu de courgette met de hand of in je keukenmachine goed fijn. Met een kleine courgette kom je op 100 gram, heb je een grote dan houdt je wat over. Stop dan dus op tijd zodat je niets hoeft weg te gooien, maar het gewoon nog in blokjes bij je avond eten kunt gebruiken.
  • Klop de eieren met de dadelstroop lekker luchtig.
  • Ik had 50 gram chocolade van 99%, dan krijg je echt hele heftige cakejes. Mocht je dus niet zo heel erg fan zijn van donkere chocolade gebruik dan een wat lichtere chocolade. Breek deze in blokjes. Als dit lastig gaat kun je het in 3 plastic zakjes doen en er dan met een mok of een deegroller keihard op meppen tot eht fijn is.
  • Meng dan de overige ingrediënten met de chocolade door elkaar.
  • Klopt nu het eieren mengsel met je andere beslag door elkaar heen.
  • Ik heb een blik voor cakejes. Deze heb ik bekleed met bakpapiertjes. Ik kon uit dit beslag 9 cakejes maken.
  • Zet ze nu voor 20 minuutjes in de oven.
  • Schrik niet als er wat boter uit  het beslag komt, dit zakt vanzelf weer terug.

Even laten afkoelen en smullen maar.

IMG_3553

Comments

comments

1 gedachte over “Double dark chocolade cakejes

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: