Eggmuffins

eggmuffins - www.foodiemarjan.nlBacon en ei doen het altijd goed bij Stefan, maar soms wil ik hem gewoon iets anders voorschotelen dan een gebakken ei met bacon. En zoals verwacht vielen deze eggmuffins in de smaak!

Het zijn ook hele makkelijke muffins om te serveren bij een high wine of een high tea. Het ziet er zo toch wel een stuk leuker uit dan dat je gewoon een gebakken ei op tafel zet. Ik neem ze zelf soms ook met een frisse salade mee naar mijn werk als lunch. Het recept is te maken met alleen ei en bacon, maar je kunt er net als met je normale gebakken ei ook mee variëren. In dit geval maak ik ze met champignons en met bosui. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen ze met spinazie en tomaatjes te maken.

Let op dat je hiervoor ontbijtspek gebruikt, dit zijn geen plakjes maar meer net als boterhamworst ronde lapjes spek. Hierdoor kan je er gemakkelijk een bakje van maken. Als je reepjes hebt is dit wat lastiger.

Wat heb je nodig voor de eggmuffins? (4 stuks)

  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 eieren
  • 2 kleine champignons
  • 1 bosuitje
  • peterselie
  • peper

eggmuffins - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de eggmuffins?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de champignons in kleine blokjes, je kunt ook voor plakjes kiezen, maar dan worden de groenten niet helemaal gaar
  • Begin hierna met de bosuitjes, ook deze moet je in hele fijne ringetjes snijden. Haal ze ook even uit elkaar als de ringetjes niet vanzelf los komen.
  • Roer alle ingrediënten door elkaar heen. Voeg hier naar smaak wat peper doorheen.
  • Als je een beetje peterselie of een peterselie plantje in huis hebt voeg hier dan ook alvast een theelepeltje van toe. Heb je dit niet in huis is dit geen probleem, je kunt er bijvoorbeeld ook bieslook of een ander kruid doorheen doen.
  • Leg nu de plakjes ontbijtspek in de muffinvorm. Ik heb een grote metalen muffinvorm, ik denk dat het met papieren vormpjes ook wel moet lukken. Maar het voordeel van de metalen vorm is dat de spek hierdoor sneller gaar wordt. Let op dat de bodem van de muffin vorm goed bedekt is, dan lekt je ei er minder snel doorheen. Ik had wat teveel spek op de rand, dit heb ik weggeknipt en extra op de bodem gelegd.
  • Schep met een lepel het eimengsel in de spek bakjes. Zet de vorm nu 20 minuten in de oven en klaar zijn je muffins.
  • Strooi bij het serveren er nog wat extra peterselie over.

eggmuffins - www.foodiemarjan.nl

 

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: