Eiersalade (homemade)

Eiersalade

Soms is het lastig om te verzinnen wat je nu weer als beleg kunt gebruiken, je pakt toch al snel naar kant en klare dingen waarvan je soms verbaasd staat over wat er allemaal in zit. Maar wist je dat je gemakkelijk zelf een salade kunt maken? Met ingrediënten die ik en vast ook vele andere standaard in huis hebben heb je zo een eiersalade in elkaar gezet.

In dit geval ben ik begonnen om eens zelf een eiersalade te maken. Ik vond het zo geslaagd dat ik binnenkort nog meer variaties zal proberen. Dit zal met vis en met kip zijn denk ik! En misschien wel een vleessalade op basis van draadjesvlees. Maar laat ik beginnen met deze eiersalade.

Eiersalade

Wat heb je nodig voor deze eiersalade?

  • 4 eieren
  • bieslook
  • basilicum
  • paprikapoeder
  • kerriepoeder
  • sjalotje
  • 2 bosuitjes
  • peper
  • zout
  • yoghurt (ik heb turkse gebruikt)

Eiersalade

Hoe maak je de eiersalade?

  • Kook de eieren hard in ongeveer 9 minuten, laat ze daarna goed afkoelen in een bak koud water.
  • Snijd ondertussen het sjalotje, basilicum, bieslook en de bosuitjes fijn.
  • Als de eieren koud zijn snijd je ook die in kleine stukjes.
  • Mix nu alles dat je fijn hebt gesneden, de eieren en vier normale eetlepels yoghurt met elkaar.
  • Hier ga je naar smaak paprikapoeder, kerriepoeder peper en zout aan toevoegen, gewoon goed roeren en tussendoor even proeven. Ik heb ongeveer 1 theelepel paprikapoeder, 2 theelepels kerriepoeder en 5 keer draaien aan mijn peper en zoutmolen toegevoegd.

Klaar is je zelfgemaakt eiersalade, bij het serveren kun je er nog wat bieslook over strooien, dan ziet het er gelijk een stuk leuker uit. Ik gebruik hem maximaal twee dagen. Maar als je het op een beschuitje doet, je brood en met wat sla mixt tot een salade met wat sla en komkommer ben je er in een dag ook al doorheen!

Comments

comments

4 gedachten over “Eiersalade (homemade)

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: