Frambozen ontbijttaartje

ontbijttaartje

Om mijn ontbijt niet te eentonig te houden heb ik weer wat nieuws. Een ontbijtje uit de oven. Het lijkt een beetje op een mugcake! Alleen kies ik nu bewust voor de oven en niet voor de magnetron. Niet omdat ik me druk maak om straling, maar omdat ik dan tussendoor even kan douchen en daarna gelijk aan mijn ontbijt kan beginnen. Zeg nou zelf wie wil er nou niet ontbijten met een heerlijk ontbijttaartje?

Je kunt dit ontbijtje alvast in de oven zetten terwijl je nog gaat douchen. Het moet namelijk 30 minuutjes in de oven. Zo kost iets wat in eerste instantie veel tijd lijkt te kosten wel tijd, maar als je het gewoon slim doet heb je daar totaal geen last van!

Wat heb je nodig voor dit ontbijttaartje?

  • 40 gram havermout
  • 3 el yoghurt
  • 1 ei
  • 1 handje diepvries frambozen
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 blokjes chocolade fijn gehakt

img_7074-e1430738170615

Hoe maak je het ontbijttaartje?

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden, hier gaat het taartje straks zo’n 30 minuten in.
  • Vet een bakje in met boter zodat het taartje straks uit het bakje kan. Je kunt er ook voor kiezen om bakpapier in het schaaltje te doen. Ik doe dit niet, ik eet namelijk gewoon uit het bakje dus heb ik er geen last van als het taartje niet heel makkelijk los komt van de zijkanten.
  • Ik kan nu heel ingewikkeld gaan doen, maar het leuk is dat dat helemaal niet nodig is. Je kunt namelijk in alles in één keer bij elkaar gooien zonder er over na te denken. Roer alle ingrediënten door elkaar en doe dat in je schaaltje, je kunt er voor kiezen nog wat frambozen bovenop te doen. Het oog wil tenslotte ook wat!
  • Zet het bakje in de oven en na 30 minuutjes is het klaar. Een heerlijk vullend ontbijtje!

img_7075-e1430738234420

ontbijttaartje

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: