Gastblog: Easy vegan kokosmakronen

kokosmakronen - www.foodiemarjan.nlIk weet niet hoe het met jou zit, maar als ik op de blog van Merel van Blackbirds and Cakes kijk wordt ik heel blij! Een hoop plaatjes om je vingers bij af te likken en prachtige kleuren. Toen ze vroeg of ze een gastblog voor mij mocht schrijven ging ik dan ook gelijk akkoord. En vandaag deelt zij dan ook graag haar recept voor deze heerlijke vegan kokosmakronen!


Gelukkig legt ze eerst even uit wat veganisme is, want dat is voor mij niet onbekend, maar hoe het nu precies zit weet ik eigenlijk niet!

Vegan, wat is dat nou precies?

Jullie hebben vast wel eens van veganisme gehoord, veel mensen zullen bij het horen hier over direct de link leggen met dierenliefde. Maar er zijn ook nog andere redenen om over te stappen naar een veganistische levensstijl. Een daar van is gezondheid. Hier kan ik zelf over mee praten, nadat ik weken lang ziek was geweest, en mezelf eigenlijk al jaren niet “top” voelde, was het tijd om het roer om te gooien: ik besloot veganistisch te gaan eten. Na een aantal weken merkte ik al een groot verschil: mijn energielevel was nog nooit zo hoog geweest, ik had geen opgezette buik meer en de hoofdpijn die ik dagelijks had was ook verdwenen. Nu eten veganisten natuurlijk niet alleen maar salades. Je leert plantaardige producten op een totaal andere manier te gebruiken, al eens gehoord van zoete aardappel brownies, tempeh bacon of meringues van kikkererwtenvocht? Allemaal bekende gerechten met iets minder bekende ingrediënten. Van plantaardig koken wordt je enorm creatief in de keuken, en dat vind ik erg leuk!

Vandaag deel ik (Merel van Blackbirds and Cakes) een receptje voor makkelijke vegan kokosmakronen. Ze zijn binnen een half uur klaar, ideaal dus wanneer je onverwachts bezoek krijgt! En ze zijn ook nog eens een gezondere variant dan die van de supermarkt omdat er geen geraffineerde suiker in zit, en heel erg lekker natuurlijk!

kokosmakronen - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor 12 mini kokosmakronen?

  • 120 g kokosrasp
  • 2 el rijststroop
  • 1/4 tl vanillepoeder of vanille extract
  • 1 el gesmolten kokosolie + extra om mee te bestrijken
  • 80 g pure chocolade

Hoe maak je de easy vegan kokosmakronen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng de kokosrasp over in een blender, en blend tot er een plakkerige, deegachtige massa ontstaat.
  • Voeg het vanillepoeder, de rijststroop en de kokosolie toe en blend kort tot het is gemengd
  • Voor een mooie vorm druk je het deeg in een eetlepel, haal het bolletje voorzichtig uit de eetlepel en leg je deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Wanneer je geen eetlepel hebt kun je ook kleine bolletjes rollen.

kokosmakronen - www.foodiemarjan.nl

  • Vet de kokosmakronen licht in met gesmolten kokosolie, met behulp van een kwastje.
  • Bestrooi de makronen eventueel met wat kruimels van het deeg.
  • Bak de kokosmakronen in ongeveer 5 minuten, ze zijn goed wanneer de onderkant een bruin randje krijgt. Let hier goed op, dit kan erg snel gaan!

kokosmakronen - www.foodiemarjan.nl

  • Laat even afkoelen!
  • Smelt ondertussen de chocolade in de magnetron of au bain marie.
  • Doop de makronen met de onderkant in de chocolade en leg op een stuk bakpapier.
  • Versier de bovenkant met extra chocolade.

 

Als je nu geen indruk meer maakt met je zelf gebakken koekjes,
dan weet ik het ook niet meer! Eet smakelijk.

kokosmakronen - www.foodiemarjan.nl

Wil je ook een gastblog schrijven voor Foodie Marjan, of wil je hier meer informatie over kijk dan snel hier!

Merel van Blackbirds and Cakes
Merel van Blackbirds and Cakes schrijft over een groene lifestyle. Je vind op haar blog alles over groen leven. Ik schrijf onder andere over mijn struggles met zero-waste en minimalistisch leven, alles over fair fashion en groene beauty maar vooral heel veel lekkere vegan recepen

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: