Gastblog: kaneelkoekjes van fitdelicious

Kaneelbroodjes - www.foodiemarjan.nlSoms kom je op een blog waar je gelijk verliefd op wordt. De blog van Johanne is er zo eentje. Ik ben haar dan ook direct gaan volgen via instagram zodat ik haar mooie foto’s niet meer hoef te missen. Meestal krijg ik gastbloggers doordat ze mij benaderen, maar omdat ik haar blog zo leuk vond heb ik haar gewoon gevraagd en raad eens! Ze vond het hardstikke leuk om te doen.

Marjan vroeg mij een tijdje geleden of het mij leuk leek om een blog te schrijven voor haar website. En of ik dat leuk vind! Eerst even iets over mezelf. Ik ben Johanne en ben de trotse eigenaresse van Fitdelicious. Misschien kenden jullie de blog al, misschien ook niet, maar nu in ieder geval wel, haha. Fitdelicious is een website waar ik graag gezonde gerechten met jullie wil delen. Niet te moeilijk, alledaags en voor ieder wat wils. Een zoetekouw, soepliefhebber of ultieme havermout freak? Op Fitdelicious vind je genoeg inspiratie voor een gezonde levensstijl. Vandaag deel ik met jullie op de website van Foodiemarjan het recept voor heerlijk zoete kaneelbroodjes. Een topper van een tussendoortje als je het mij vraagt. Hopelijk valt hij bij jullie net zo in de smaak als bij mijzelf.

Dit heb je nodig  voor het deeg van ongeveer 4 zoete kaneelbroodjes:

  • 50 gram havermeel
  • 3 eetlepels honing/agavesiroop
  • 2 eetlepels kaneel
  • 150 milliliter amandelmelk
  • 1 ei
  • 40 gram kokosmeel
  • 40 gram amandelmeel

Kaneelbroodjes - www.foodiemarjan.nl

Dit heb je nodig voor het kaneelglazuur op de broodjes:

  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel vanille whey proteïne poeder

of

  • 2 eetlepels honing
  • 30 milliliter amandelmelk
  • 1 eetlepel kaneel

Zo maak je deze heerlijke kaneelbroodjes:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Als je geen havermeel hebt doen dan de hoeveelheid havermout in een keukenmachine en maal dit, totdat je havermeel hebt.
  • Doe de havermeel in een beslagkom samen met alle overige ingrediënten.
  • Roer dit met je handen goed door elkaar, zodat je een mooie deegbal krijgt.
  • Rol van het deeg lange, dikke, ronde slierten.
  • Rol de slierten nu stuk voor stuk op als een soort dropveter.
  • Zet de deegrolletje voor 15 minuten in de oven.
  • Ondertussen maken we het kaneelglazuur. Doe 1 eetlepel gesmolten kokosolie samen met de andere ingrediënten in een kommetje en roer dit goed door elkaar.
  • Als de kaneelrollen na zo’n 15 minuten klaar zijn laat je ze goed afkoelen, zodat je vervolgens het kaneelglazuur op de broodjes kan doen.

Nu hoef je alleen nog maar te genieten van deze heerlijke kaneelbroodjes met een lekker kopje thee erbij.

Liefs Johanne

Kaneelbroodjes - www.foodiemarjan.nl

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: