Gastblog: Kokos vanille muffins

Kokos en vanille muffins - www.foodiemarjan.nlHanneke van Culinea deelt vandaag met jullie een heerlijk recept voor kokos vanille muffins! Hanneke kookt gezond en zondig, als het maar goed is! En met goed doelt ze dus op de kwaliteit!

Ik ben gek op kokosmakronen, bounty of alles waar maar kokos in zit. Deze heerlijke kokos vanille muffins hebben de smaak van kokoskoeken en daarom vind ik ze zo lekker. Eet ze als verwenontbijt in het weekend of lekker als tussendoortje met een kop koffie of thee.

Zet een avond van te voren het blikje kokosmelk in de koelkast, zodat het door de kou wat dikker wordt. Dan kan je de volgende dag de dikke room eraf lepelen en dit gebruiken voor het maken van de muffins. Het dunne waterige deel in het blikje kan je weer gebruiken om een heerlijke smoothie te maken.

Voorbereiding: 10 minuten
Bakken: 25 minuten
Klaar in: 35 minuten

Wat heb je nodig voor 12 muffins?

  • 3 eieren (L)
  • 150 gram rietsuiker
  • 80 gram kokosolie, gesmolten
  • 150 gram dikke kokosroom
  • 1 vanillestokje
  • 75 gram volkorenbakmeel
  • 125 gram kokosrasp
  • 2 eetlepelbakpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kardemompoeder

Kokos en vanille muffins - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de muffins?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bekleed de muffinbakvorm met papieren muffinvormpjes
  • Klop met een mixer de eieren schuimig met de suiker. Voeg de kokosolie en kokosroom toe en klop alles goed door elkaar.
  • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit.
  • Meng het bakmeel met de kokos, bakpoeder, vanillezaadjes, gember- en kardemompoeder in een grote kom.
  • Nu mag het bakmeelmengsel gemengd worden met een spatel door het eimengsel, hoeft geen super glad beslag te zijn.
  • Lepel het beslag in de muffinvormpjes en strooi wat rietsuiker erop.
  • Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
  • Haal de muffins uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Hanneke bedankt voor het delen van dit lekkere recept!

 

Hanneke de Jonge
Wat kan je van Hanneke verwachten? Veel lekkere recepten, bereid zonder pakjes en zakjes….lekker vers dus. Af en toe zondig en af en toe gezond. Soms uitgebreide en soms makkelijke recepten. Gewoon goed eten! Daarnaast blogs over alles wat met eten en drinken te maken heeft. Hoop jullie te kunnen inspireren….. heel veel (kook)plezier!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: