Gegrilde pompoen uit de oven

IMG_0073

Al snel weet je met kerst wat je gaat eten voor vlees of vis, bijvoorbeeld een heerlijk biefstukje of een zalm op de huid gebakken. Maar wat moet je er dan voor groenten bij? Ik probeerde eens gegrilde pompoen.

Wat heb je nodig? (2 pers)

  • halve flespompoen (met de rest kun je soep maken)
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • cayenne peper
  • peper
  • zout
Voordat het de oven in gaat.
Voordat het de oven in gaat.

Hoe maak je het?

  • Zet de oven alvast aan op 220 graden.
  • Snijd de pompoen in twee helften en leg wat je over hebt in de koelkast en maak hier morgen een heerlijke soep van.
  • Snijd hem in plakken van ongeveer een halve centimeter.
  • Leg de plakken op bakpapier op je ovenplaat.
  • Maak een mengsel van olie 4 el, de knoflooktenen geplet met de achterkant van je mes, wat cayenne peper en zout en peper nog naar smaak. Strooi dit mengsel voer je pompoen heen.
  • Na ongeveer 45 minuten in de oven zijn je stukken pompoen klaar. Draai tijdens het bakken een keer om!
  • Ook heel fijn als je druk bezig bent je vlees of vis juist te bereiden, als de pompoen eenmaal in de oven staat heb je daar geen omkijken meer naar!

img_00731

Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: