Gevulde paprika (kerst)

IMG_0141

Ik ben dol op paprika’s, dus met kerst een gevulde paprika vind ik dan ook helemaal niet gek. Natuurlijk is dit wel een gevulde paprika in kerststijl!

Wat heb je nodig (2 pers);

  • 2 paprika’s (rood en groen)
  • 5 champignons
  • 4 bosuitjes
  • 4 kleine tomaatjes
  • 175 gram gehakt
  • ei
  • kaas

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snijd het kapje van de paprika’s af, doe dit voorzichtig zodat je ze later kunt gebruiken. Hol de paprika uit zodat je deze straks kunt vullen.
  • Snijd de bosuitjes en de champignons in kleine blokjes.
  • Bak dit samen met het gehakt even gaar, het hoeft niet helemaal gaar te zijn, gezien alles straks de oven in gaat.
  • Meng dit mengsel samen met de tomaat (in blokjes) het ei en wat zout en peper naar smaak.
  • Schep het mengsel in je paprika’s en strooi hier een beetje kaas over. Doe dan het kapje er op en hier nog een beetje kaas op.
  • Na 25 minuutjes in de oven heb je een heerlijk recept.
  • Let op, doordat je de kapjes wisselt van kleur met de paprika zelf is het gelijk al een kerstrecept. Serveer met wat zoete aardappelpartjes en smullen maar!
Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: