Gevulde tomaat met broccoli(pesto)

gevulde tomaatjes - www.foodiemarjan.nlTomaatjes heb ik hier eigenlijk standaard in huis. Ze zijn handig om snel een saus of soep mee te maken of gewoon om door de salade te doen. Maar je kunt ze ook heel gemakkelijk omtoveren tot een leuk voorgerechtje wat er gelijk feestelijk uitziet. En een combinatie groen en rood doet het altijd goed met de kerst!

Ik moet zeggen dat ik altijd wat moeite heb om gerechtjes met broccoli te verzinnen. Ik vind het een beetje een lastige groente. Maar dit recept doet het goed als voorgerecht of bijgerecht. Hij is ook nog eens vegetarisch en dat kan op zijn tijd ook geen kwaad.

Wat heb je nodig voor de gevulde tomaatjes?

  • 6 trostomaatjes
  • 2 hands broccoliroosjes
  • 2 el pesto
  • strooikaas

gevulde tomaatjes - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de gevulde tomaatjes?

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Kook de broccoliroosjes in 5 a 10 minuten beetgaar.
  • Doe deze vervolgens in een kom en prak dit fijn. Prak het niet te fijn, het is wel fijn als er nog een beetje structuur in de broccoli zit.
  • Laat dit even afkoelen!
  • Snijd ondertussen de kapjes van de tomaten af en haal het vruchtvlees hier uit.
  • Ik hol de tomaatjes altijd uit met een lepel, met een mesje loop je het risico dat je er een gat in maakt en dan loopt je vulling er uit.
  • Doe nu 2 el pesto bij je broccoliprakje.Je kunt er voor kiezen kant en klare pesto te gebruiken maar je kunt het ook zelf maken. Dit is echt gemakkelijker dan je denkt! Probeer het eens!
  • Roer dit goed door en schep dit in je tomaatjes. Als je erg fan van kaas bent kun je ook nog een eetlepel kaas doorheen doen.
  • Doe tot slot een klein beetje kaas op de tomaatjes.
  • Zet de tomaatjes in een schaaltje 20 a 25 minuten in de oven en klaar is je voorgerechtje!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: