Gevulde speculaas

fullsizerender-e1447174081131
Natuurlijk kan er tussen mijn sinterklaas recepten geen gevulde speculaas ontbreken. Ook dit recept valt eigenlijk reuze mee. Waarom kant en klaar kopen als je hem ook zelf kunt maken?

Wat heb je nodig voor de vulling van de gevulde speculaas?

  • 100 gram gewelde dadels, liefst een dag van te voren al
  • 100 gram amandelmeel
  • rasp van 1 citroen
  • sap van een halve citroen
  • vanille stokje of een druppel extract (optioneel)

Wat heb je nodig voor de gevulde speculaas buitenkant?

  • 200 gram meel naar keuze (geen amandel)
  • 40 gram kokosbloesemsuiker (of basterd)
  • 100 gram kokosolie (of roomboter)
  • 1,5 el koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl anijs
  • 1 tl baking soda
  • druppel citroen

fullsizerender1-e1447174273672

Hoe maak je de gevulde speculaas?

  • Maak eerst je spijs door de dadels in je keukenmachine heel fijn te malen.
  • Hierna kunnen alle andere ingrediënten voor je spijs er doorheen, als dit af is leg je het in een bolletje opzij.
  • Zet de oven alvast aan op 180 graden.
  • Meng nu de droge ingrediënten voor de speculaas buitenkant door elkaar.
  • Giet dan de kokosolie en ook een beetje citroen erbij, dit is om de baking soda te activeren.
  • Is je speculaas te droog doe er dan een beetje melk of water bij, maak het niet te nat, want dan krijg je geen echte speculaas, meer een taai taai of peperkoek.
  • Maak 2 hompen van dit deeg en rol ze uit tot je een vorm naar je zin hebt. Smeer hier de spijs op. Rol je tweede plak deeg uit en leg die er bovenop. Even goed aandrukken zodat de spijs echt overal zit.
  • Klop het eigeel los en smeer dat over de bovenste laag van je gevulde speculaas.
  • Nu nog 25 minuutjes in de oven en klaar is je gevulde speculaas, ook leuk om te garneren met wat amandelen.

Smullen maar! Bekijk ook eens mijn andere sinterklaasrecepten, kruidnoten, pepernoten, peperkoek en speculaasjes.

Comments

comments

3 gedachten over “Gevulde speculaas

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: