Gevulde witlof en komkommer

schuitjesimg_6707-e1428314065668

Het is soms heel lastig om een lekker hapje te verzinnen, je zet toch gemakkelijk een bakje chips of een toastje op tafel. Mijn nieuwste rubriek is dan ook snacks. Waarin ik allemaal lekkere en verantwoorde hapjes ga posten. Ik begin met een witlofschuitje en gevulde komkommer.

Je kunt verschillende varianten maken, ik zal er dan ook gelijk een paar in deze blog zetten. Maar laat je eigen creativiteit de vrije loop en maak ze naar je eigen smaak!

Wat heb je nodig voor een vega vulling?

  • Witlof
  • Yoghurt
  • Appel
  • Rozijnen (geweekt)
  • Mandarijntjes
  • Citroen (sap)

schuitjesimg_6695-e1428314095499

Snijd de appel en mandarijntjes in blokjes. Doe er ook wat kleine reepjes witlof bij. Doe er wat yoghurt en citroen sap bij en roer tot slot de rozijnen er door.

Wat heb je nodig voor garnalen vulling?

  • Yoghurt
  • Bosuitje
  • Garnalen
  • Avocado
  • Bieslook
  • Basilicum
  • Paprikapoeder

schuitjesimg_6697-e1428314168584

Hoe maak je deze vulling; Snijd de avocado in kleine blokjes, de kruiden en de bosuitjes fijn en roer hier de yoghurt door, garnalen erbij met een snufje paprikapoeder en ook deze vulling is klaar om in de schuitjes en komkommer te doen!

Wat heb je nodig voor eiervulling?

  • Witlof
  • Yoghurt
  • Peterselie
  • Bieslook
  • Ei
  • Bosuitje
  • Kerrie

schuitjesimg_6700-e1428314216856

Hoe maak je deze vulling; snijd de bosuitjes in ringetjes en en roer dit met de yoghurt, fijn gesneden peterselie, wat kerriepoeder en de gekookte eieren door elkaar. Twee eetlepels in de schuitjes, als je nog wat over hebt een blaadje peterselie er op en nummer 3 is af.

Wat heb je nodig voor zalm schuitjes?

  • Witlof
  • Yoghurt
  • Gerookte zalm
  • Bieslook
  • Komkommer
  • Knoflook (teentje geperst)

schuitjesimg_6699-e1428314260570

Hoe maak je deze vulling; snijd de komkommer in blokjes, de zalm in reepjes en de bieslook fijn. Meng hier de yoghurt en knoflook doorheen en je laatste vulling is klaar.

Er zijn nog veel meer variaties te verzinnen, maar zo ben je vast al even op weg geholpen!

Snijd de komkommer in dikke plakken, snijd hol deze daarna uit. Het beste is om het even met een aardappelschil mesje te doen, zo kun je ook de zijkanten van de komkommer een beetje wegsnijden. Met een lepeltje kun je de binnenkant nog een beetje uithollen, let wel op dat er een bodem in blijft zitten! De witlof schuitjes maak je door het kontje er af te snijden en de blaadjes daarna voorzichtig van het middenstuk af te halen. Spoel ze nog wel even af voordat je ze gaat vullen!

schuitjesimg_6704-e1428314410865

schuitjesimg_6706-e1428314436319

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: