Heerlijk gezonde bietjes cake

 Rode bieten cake - www.foodiemarjan.nl

Terwijl ik deze cake aan het maken was dacht ik een red velvet cake neer te gaan zetten. Toen het beslag de oven in ging leek dat ook zo. Na een kwartier in de oven nog steeds. Maar toen hij uit de oven kwam niet meer ;). Nu zou je denken waarom plaats je een mislukte cake? De cake is niet mislukt en hij smaakt heerlijk. Alleen de kleur viel wat tegen! Dus in plaats van een red velvet cake hierbij een heerlijk zoete bietjes cake!

Het geheime ingrediënt van deze cake is bietjes. Ja je leest het goed bietjes. Ondertussen heb ik al heel wat groenten in mijn recepten verwerkt, maar nog nooit bietjes. Ik wilde al heel lang een red velvet cake maken, maar de meeste cakes waren toch niet zo verantwoord als ik wilde. Totdat ik ergens las dat het gewoon met bietjes kan! Helaas is het een bruin rode velvet cake geworden 😉

Wat heb je nodig voor de bietjes cake?

  • 100 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 200 gram gekookte bietjes
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • theelepel stevia ( De stevia hoefde achteraf gezien niet, maar ik vond het beslag zo spannend ruiken dat ik het er toch doorheen heb gedaan. De volgende keer laat ik dit gewoon weg! )
  • 8 grote medjoul dadels
  • druppel citroen
  • 100 gram pure chocolade (optioneel)

Rode bieten cake - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de bietjes cake?

  • Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. De oven gaat niet zo hoog, hierdoor blijf je de mooie rode kleur beter zien.
  • Maal nu eerst je havermout in de keukenmachine fijn. Zet het even apart in een bakje.
  • Doe nu de dadels in je keukenmachine. Maal dit net zo lang dat ze goed fijn zijn. Doe er dan de banaan bij. Zodat dit samen een papje kan worden.
  • Nu mogen de bietjes erdoor, je ziet gelijk dat dit echt een red velvet beslag aan het worden is.
  • Tot slot mogen nu alle overige ingrediënten erdoor, behalve de chocolade. Laat dit even goed draaien tot alle smaken goed gemengd zijn.
  • De chocolade doe ik er het laatste door, ik mep met de deegroller de chocolade in kleine blokjes. Ik vind het namelijk altijd lekker als er nog een bite in mijn cake zit. Je kunt de chocolade in 2 boterhamzakjes doen en dan net zo hard meppen tot het brokjes zijn.
  • Zet de cake nu 45-40 minuten in de oven. Prik er even in met een prikkertje om te zien of hij droog is.
  • Normaal zit er een topping op een red velvet cake (in dit geval bruine cake), ik vond het in dit geval niet nodig en heb dit dan ook niet gedaan. Met de hoeveelheden cake en taart die ik bak is het som slimmer om de topping weg te laten 😉 anders groei ik dicht!

Rode bieten cake - www.foodiemarjan.nl

 

 

Comments

comments

7 gedachten over “Heerlijk gezonde bietjes cake

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: