Swap: Havermout muffins met frambozen

Havermout muffins - www.foodiemarjan.nlHet blijft iedere keer weer een verrassing van wat voor leuke blog ik nu weer een recept mag maken voor de foodblogswap! Deze keer mocht dit van de blog van Pauline en ik moet zeggen! Ik ben FAN! De keuze was enorm, maar omdat ik enorm trek had ik wat lekkers ging ik voor de havermout muffins!

Pauline heeft een blog vol heerlijke recepten. Het leuke is dat zij het liefste net als ik kookt zonder pakjes, zakjes, suikers en andere toevoegingen. Ook als je allergieën hebt of vegetarische gerechten wilt eten kun je op haar blog terecht. Op haar site kwam ik ook nog een hoekje tegen met recepten die leuk zijn om met kinderen te maken. Stiekem vind ik ze ook wel leuk! Maar nu snel naar het recept dat ik heb gemaakt, de havermout muffins met frambozen!

Wat heb je nodig voor de havermout muffins (12 stuks)?

  • 50 gr amandelmeel
  • 125 gr havermout (maar dit alvast tot meel)
  • 60 ml water
  • 50 gram boter (ik had half kokosolie en half roomboter)
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 2 tl baksoda
  • 1 tl kaneel
  • 125 gram frambozen (diepvries)
  • 1 vanille stokje
  • druppel citroensap

Hoe maak je de havermout muffins?

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden, hier gaan de muffins straks 35/30 minuten in.
  • Pel de banaan en snijd deze in grote stukken. Doe deze hierna in de keukenmachine. Maal het fijn tot een papje.
  • Zet ondertussen een bakje in een pan met kokend water en smelt hier je boter in.
  • Nu kunnen alle overige ingrediënten bij het bananenpapje, ook je gesmolten boter. Maar niet de frambozen! Van de vanillestokjes gebruik je het merg. Snijd ze in de lengte door midden en schraap de pitjes uit de binnenkant. Dit gaat straks heerlijk ruiken in de oven!
  • Als je beslag goed is meng je met de hand nog even de frambozen er door. Doe dit voorzichtig, zodat ze nog een beetje heel blijven.
  • Doe nu hoopjes beslag in muffinvormpjes, zet hier nog een framboosje bovenop en je muffins zijn klaar om in de oven te gaan. Let op met het verdelen van het beslag dat je niet alle frambozen in 1 muffin stopt. Dan krijg je namelijk een hele natte muffin en verder muffins zonder frambozen ;).
www.foodiemarjan.nl - havermout muffins
Vlak voor ze de oven in gaan!

 

www.foodiemarjan.nl - havermout muffins
Hmmmmm 🙂

 

 

 

Comments

comments

2 gedachten over “Swap: Havermout muffins met frambozen

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: