Havermout Yoghurt Ontbijtje

Het ontbijt blijft toch echt mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik eet het soms ook gewoon als lunch of als diner, omdat ik het zo lekker vind. Pas at ik ergens een yoghurt havermout ontbijtje, dat moet na te maken zijn dacht ik!

En dat ‘pas’ was tijdens mijn vrijgezellenfeest in Breda.Zelf had ik het tijdens deze lunch,waar ik een ontbijtje receptje koos nog niet door. Na me een halve dag allerlei winkels in gesleept te hebben om jurken te passen werd in ik de laatste winkel verrast met een kookstudio en een heerlijk avondje stappen.

Maar ik ik was op weg naar het recept van dit heerlijke ontbijtje. Je kunt het fruit ook vervangen door een ander soort fruit, net wat je lekker vindt. Met de hoeveelheid hieronder kun je een lunch maken of twee ontbijtjes.

Wat heb je nodig voor dit havermout yoghurt ontbijtje?

  • 40 gram havermout
  • 200 gram yoghurt (ik nam Griekse)
  • 200 gram mango blokjes
  • 2 theelepels koekkruiden

Hoe maak je dit havermout yoghurt ontbijtje?

  • We beginnen met de havermout en yoghurt. Roer dit samen in een schaaltje goed door elkaar en zet het een nachtje weg.
  • Ik gebruik mango uit de vriezer, omdat ik het meeneem naar mijn werk als lunch laat ik het nog niet ontdooien. Wil je het gelijk eten haal het dan of de avond ervoor vast uit de vriezer of even voordat je gaat douchen.
  • Snijd de blokjes mango nog wat fijner, dan ziet het er leuker uit bij het serveren. Dit hoeft natuurlijk niet.
  • Roer door de yoghurt twee theelepels koekkruiden. Als het yoghurtmengsel wat dik is doe er dan een flinke lepel yoghurt bij.
  • Serveer het nu in een mooi glas of potje. Begin met een laagje yoghurt, laagje fruit, laagje yoghurt etc. Net zo lang tot je fruit en yoghurt mengsel op zijn. Probeer te eindigen met fruit, dat ziet er het leukste uit.

havermout yoghurt ontbijtje - www.foodiemarjan.nl

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: