Homemade pesto

image11-e1443252252243

Toen ik nog samenwoonde met één van mijn vriendinnen aten we bijna wekelijks pasta pesto. Totdat Bertolli het zakje wat wij gebruikte besloot uit de handel te halen. Daarna  heb ik eigenlijk nooit meer een pesto gevonden wat ik super bij het recept vond passen. De oplossing, ik maakte hem zelf!

Wat heb je nodig?

  • 20 gram rucola
  • 20 gram basilicum blaadjes
  • 50 gram pijnboompitten
  • 30 gram parmezaan
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie

img_91761

Hoe maak je het?

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge pan totdat ze mooi bruin worden. Als ze klaar zijn hou je ongeveer 10 gram even apart om later je gerecht te decoreren.
  • Doe dan alle ingrediënten, zonder de olie alvast in de keukenmachine en hak dit fijn. Je kunt het ook met een vijzel doen als je geen keukenmachine hebt.
  • Ga dan rustig olie toevoegen totdat de pesto de structuur heeft die jij wilt, ik kwam uit op ongeveer 10 el olie.
  • Als je de pesto wilt bewaren kun je er als je klaar bent nog een beetje olie opgieten en dan kan je het een week in de koelkast bewaren. Maar de reden dat ik het ging maken was voor een pasta, dus bij mij bleef er maar weinig over!
  • Je kunt ook zelf je eigen variatie hierop maken. De basilicum en rucola kan je vrij mee omgaan. Bijvoorbeeld alleen rucola of alleen basilicum. Maar je kunt ook andere kruiden toevoegen zoals peterselie of bieslook. Toevallig zag ik bij de AH zakjes baby broccoli liggen, denk dat ik het daar ook maar een keer mee ga proberen!

image11

Serveertips?

  • Maak een pasta pesto met pasta, kippengehakt en champignons. Heerlijk met een frisse salade van tomaat erbij.
  • Gebruik de pesto door je salade, het geeft net wat meer pit aan je sla!
  • Smeer het op een toastje,brood, cracker en doe er dan wat mozzarella en tomaat op.
  • Doe kip in de oven met pesto, tomaat en kaas erop.
  • Heb jij nog andere tips? Ik hoor ze graag!

img_9186

Comments

comments

4 gedachten over “Homemade pesto

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: