Kip pot pie

Kippen pot pie - www.foodiemarjan.nl

Ik ben altijd dol op ovenschotels en hartige taarten. Een pot pie is een soort hartige taart, ovenschotel en ragout in één. Dat kan alleen maar een succes worden toch?

Zeker als je eters hebt is dit een makkelijk gerechtje. Je zet het ’s middags al klaar en hoeft het daarna alleen nog maar in de oven te zetten. Zo kan je zelf aan tafel zitten als je gasten er zijn en piept je oven vanzelf als het tijd is voor de volgende gang. Je kunt het serveren als een hoofgerecht, serveer er dan nog wat rijst bij. Maar je kunt er ook voor kiezen het te gebruiken in een vier gangen menu en dan zou ik er niets extra’s meer bij doen!

Wat heb je nodig voor 4 ovenschaaltjes met kip pot pie?

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 kipfilet
  • halve courgette
  • teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 6 champignons
  • 5 el bloem
  • 1 theekop bouillon
  • 2 shotglaasjes amandelmelk

Kippen pot pie - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de 4 ovenschaaltjes met kip pot pie?

  • Laat ik even beginnen bij de bouillon. Je kunt echt bouillon maken, Dit deed ik zelf, ik zette een pannetje op met 1 liter water, boullion poeder en ik deed de kipfilet hierin om hem langzaam te laten garen. De bouillon die ik niet gebruikte voor de ragout gebruikte ik de dag erna om een heerlijke soep mee te maken. Je kunt er ook voor kiezen om geen bouillon te gebruiken. Voeg dan gewoon water toe met kruiden als, kerrie, zout en peper (op het moment dat ik de bouillon toevoegde). Kies je wel voor de bouillon, zet deze dan als eerste op. Volg de verpakking van je bouillon poeder en leg de kip er in.
  • Verwarm de oven op 180 graden (als je besluit het nu te serveren, maak je het klaar om later in je menu te serveren zet dan de oven pas aan als je gaat eten).
  • Snijd de uitjes en de knoflook fijn en fruit dit aan in een koekenpan.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes en voeg deze ook toe.
  • Snijd nu tot slot de champignons en voeg ook die toe.
  • Voeg nu de bloem toe en roer dit goed door je groente heen.
  • Giet nu eerst de melk erbij en roer even door. Voeg daarna de bouillon toe. Doe dit niet in één keer, het moet namelijk niet te nat worden. Als je de bakjes in de oven zet komt er namelijk ook nog wat vocht vrij uit de courgette en de champignons.
  • Laat dit nog even garen in de pan, als het te nat is kun je het mengsel nog iets langer op laten staan toch het vocht verdampt.
  • Voordat je de vulling in je ovenschaaltjes doet druk je deze met de opening in de plakjes bladerdeeg, zo passen deze dekseltjes er straks precies op. Prik ook alvast wat gaatjes in de dekseltjes, dit is nu makkelijker dan als ze op de pot pie zitten.
  • Schep de vulling in de schaaltjes en leg het deksel er op. Als je een ei in het hebt klop dit dan en smeer dit over het bladerdeeg dekseltje, hierdoor gaan ze mooi glimmen.
  • Nu nog 20 minuten op 180 graden in de oven en kaar is je pot pie!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: