Kokosrijst

img_6583-e1427619052426

Wat te doen als je eens een keer geen trek hebt in gewone rijst? Dan maak je kokosrijst! Super lekkere zachte rijst met een romige smaak. Heel lekker bij een pittig gerecht of gewoon als bijgerecht.

Wat heb je nodig?

  • 1 deel rijst
  • 1 deel kokosmelk
  • 1 deel water (als je zilvervliesrijst gebruikt, anders is het een half / 3/4 deel)
  • handje peterselie
  • scheutje olie

Hoe maak je het?

  • Dat is eigenlijk heel simpel. Doe alles, behalve de peterselie in een pan en breng het aan de kook.
  • Zodra het kookt doe je het deksel op de pan en zet je het vuur laag.
  • Het hangt af van de soort rijst hoe lang het duurt voor deze gaar is. Roer daarom regelmatig in de pan en proef of de rijst goed is. Let op dat je niet te lang wacht met roeren anders plakt het aan de bodem. Vul indien nodig nog bij met een beetje water.
  • Serveer met dit heerlijke oosterse bakjes.

img_6575-0-e1427618284470

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

1 gedachte over “Kokosrijst

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: