Lijnzaad pannenkoeken

IMG_1005Al een paar keer zag ik ze in een restaurant op de kaart staan, maar ik had ze nog steeds niet zelf gemaakt. Nu werd het ondertussen echt wel tijd om dat te doen! Pannenkoeken horen namelijk tot mijn favoriete ontbijt, het kan dus niet dat ik deze variant nog niet ken!

Lijnzaadjes zitten vol met vezels, dat is dus altijd een goede aanvulling op wat je binnen krijgt! We weten ondertussen ook dat omega 3 belangrijk is voor onze hart en bloedvaten en laat dit zaadje daar nou mee vol mee zitten. Een goede reden dus om deze pannenkoek snel eens te proberen.

Wat heb je nodig voor deze lijnzaad pannenkoeken?

  • 2 eieren
  • 3 el lijnzaad
  • 1 el amandelmeel (of ander meel)
  • tl kaneel
  • 50 ml amandelmelk (of iets anders naar keuze)

IMG_1005

Hoe maak je de lijnzaad pannenkoeken?

  • Als je lijnzaad niet gebroken is dan is het goed dit nog even te kneuzen. Ik heb een vijzel, dus dat maakt het makkelijk. heb je deze niet neem dan bijvoorbeeld een smoothiemok en druk hiermee op een snijplank op de lijzaadjes.
  • Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar. Het lijnzaad zal bindend werken, dus je krijgt een stevig beslag. Vandaar dat ik er voor gekozen heb wat melk bij de te doen. Je kunt kiezen voor gewone melk, maar ik kies deze keer voor amandelmelk.
  • Schep het beslag in de koekenpan en laat de pannenkoeken op niet al te hoog vuur gaar worden. Wees voorzichtig bij het omdraaien.
  • Tip: Beleg ze met wat vers (of diepvries) fruit en smul ze lekker op! Ik koos ervoor om mijn pannenkoeken te beleggen met en halve banaan, kaneel en een beetje honing!
  • Tip: Voor de variatie kan je er nog rozijntjes in doen en het rasp van een halve appel, dan hoef je ze helemaal niet meer te beleggen!

eetse

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: