Lijnzaadbroodjes

 img_6374Op idee van Stefan eten wij de laatste drie weken al minder koolhydraten. Maar alleen maar salades op lunch houd ik ook niet vol. Vandaar dat ik zocht naar een alternatief wat lijkt op een broodje, lijnzaadbroodjes.

Nu is het geen echt broodje dus verwacht dit dan ook niet. Maar wat mij betreft is dit een mooi alternatief. Je kunt hem net als een gewone boterham beleggen en meenemen naar je werk.

Wat heb je nodig voor de lijnzaad broodjes?

  • 3 eieren
  • 50 gram (gebroken) lijnzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el boter of kokosolie
  • 1 el water
  • halve el olijfolie

img_6376Hoe maak je de lijnzaadbroodjes?

  • Verwarm de oven op 170 graden.
  • Smelt de kokosolie of roomboter in een pannetje heet water au bain marie.
  • Laat dit als het gesmolten is iets afkoelen en voeg dan de olie, water en eieren toe. Ik ben anders altijd bang dat mijn eieren gaan stollen door de hitte. Roer dit goed door.
  • Meng alle droge ingrediënten nu dooor elkaar en voeg hier je eieren mengsel bij. Nog even goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Ik deed dit alles gewoon met een vork in een kommetje, scheelde me weer een vieze keukenmachine.
  • Kies vormpjes voor je broodjes en vul deze. Ik had twee hartjes vormpjes en vulde deze.
  • Afhankelijk van je vorm kun je het aantal broodjes bepalen. Ik maakte ze iets dikker dan een pitabroodje. Verwacht ook niet dat ze heel dik worden, het heeft wat weg van een pitaboodjes maar dan van lijnzaad.
  • Doe de broodjes op 170 graden 10 a 15 minuutjes in de oven.
  • Laat ze daarna afkoelen en snijd ze open. Beleg ze nu met een beleg naar keuze. Ik maakte een makreel salade met wat sla!

Weet jij nog iets lekkers voor op deze broodjes, ik ben benieuwd!?

img_6371

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: