Loempia’s uit de oven

loempiaimg_6647-e1428081850614

Ik ben dol op loempia’s! Alleen heb ik bewust geen frituurpan, al dat vet en om dan over het schoonmaken nog maar niet te beginnen. Vandaar dat ik ze eens probeerde te maken in de oven en dat lukte nog ook!

In een frituurpan zijn de loempiaatjes veel sneller krokant dan in de oven. Let daarom goed op dat je niet te natte ingrediënten gebruikt. Dit trekt namelijk in de vellen en dan heb je alsnog slappe loempiaatjes. Eigenlijk kan je er verder alles in doen wat je wilt, maar een recept gaat uit van ingrediënten, daarom vertel ik natuurlijk wel wat ik er in gedaan heb.

Wat heb je nodig (voor zes loempia’s) ?

  • 3 bosuitjes
  • 60 gram kip
  • 1 wortel
  • 1/2 Prei
  • flinke hand Chinese kool
  • teentje knoflook
  • theelepel kerriepoeder
  • ei

loempiaimg_66471

Hoe maak je het?

  • Ik heb mijn loempiavellen standaard in de vriezer liggen, haal deze er dus tijdig uit, want het zou zonde zijn als je ze kapot trekt omdat ze nog bevroren zijn.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de bosuitjes fijn en de Chinese kool, prei en wortel in repen.
  • Snijd de kip heel fijn zodat je deze straks goed kunt verdelen.
  • Doe wat olie in een pan en als dit goed heet is doe je er een teentje knoflook en een theelepel kerriepoeder bij. Laat dit even lekker bakken tot de smaken en geuren goed vrij komen.
  • Vervolgens kan de kip in de pan, roer deze even flink door alle olie en kruiden heen, zodat het allemaal een beetje geel kleurt.
  • Vervolgens kunnen de prei, kool en wortel erbij. Laat dit even sudderen tot het beet gaar is.
  • Klop een eitje in een kommetje, hiermee ga je de loempia’s insmeren.
  • Leg een velletje op een gladde ondergrond met een punt naar je toe, leg in het midden vulling neer en sla de punt die naar je toe ligt over de vulling heen. Dan vouw je de zijkanten naar binnen en kan je het rolletje van je af gaan rollen. Het laatste stukje plak je vast met een beetje ei. En klaar is nummer 1. ga zo door tot je vulling op is.
  • Leg ze allemaal op een bakplaat en smeer ze aan alle kanten in met ei. Vergeet je een stukje zal dit niet mee kleuren. Zet de plaat in de oven en draai na 5 minuten de loempiaatjes even om, ik moest ze nog een keertje omdraaien en na 15 minuten waren ze gaar.

Hierbij wat tips voor het rollen;

loempia-e1428081752344
Leg de vulling in het midden en rol hier een kant overheen
loempiaimg_6640-e1428081738107
Vouw nu de zijkanten naar binnen.
loempiaimg_6641-e1428081724240
Rol nu de loempia verder op.

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: