Marmer bananencake

img_5459b

Eindelijk had ik dan een tulbandvorm gevonden. Ze zijn meestal te groot, maar deze had een mooi maatje. En dan moet er natuurlijk wel direct wat  mee gebakken worden.

Al tijden wil ik een marmercake make. Maar ik stelde het steeds uit omdat ik een te groot cakeblik had. Eindelijk had ik nu een klein blik gevonden en kon ik aan de slag met een marmercake. Ik kies voor een tulband vorm, maar het kan natuurlijk ook gewoon in een normaal cakeblik.

Wat heb je nodig voor een bananen marmercake?

  • 100 gram speltbloem
  • 2 grote bananen
  • 40 gram boter
  • 2 el kwark
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el palmsuiker (of ander zoetsel naar keuze)
  • 1 el kaneel
  • 3  el cacao poeder

img_5459b

Hoe maak je de bananen marmercake?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak als eerst de banaan fijn of doe deze in je keukenmachine.
  • Smelt de boter in een pannetje water tot deze vloeibaar is.
  • Roer de gesmolten boter met de kwark en de eieren door de bananen heen tot dit een luchtig beslag is.
  • Voeg nu de bloem, suiker, zout en kaneel toe. Roer dit allemaal goed door elkaar.
  • Smeer je bakblik met boter of olie in, anders krijg je hem er straks niet meer uit.
  • Doe de helft van het beslag in de vorm, zorg dat het goed verdeeld is over je blik.
  • Doe bij de helft van het beslag wat je nog niet gebruikt hebt de 3 eetlepel cacao.
  • Nu is je chocolade laag ook klaar, giet deze op je witte beslag en zet de cake in de oven.
  • Mijn cake was na 55 minuten klaar, dit ligt ook een beetje aan de oven die je hebt. Prik er tussendoor met een saté prikker in om te controleren of hij gaar is.

marmer bananencake - www.foodiemarjan.nl

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: